Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 13:29

Η Κυπαρισσία γιόρτασε την Υψωση του Σταυρού (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Η Κυπαρισσία γιόρτασε την Υψωση του Σταυρού (φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Κυπαρισσία η Υψωση του Τιμίου Σταυρού με επίκεντρο το ναό της Ευαγγελίστριας, ο οποίος κατακλύστηκε από χιλιάδες πιστούς τόσο την παραμονή που τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, όσο και χθες το πρωί.

Πιστοί από την ευρύτερη περιοχή και από όμορους νομούς κατέκλυσαν την Κυπαρισσία στην μεγάλη αυτή θρησκευτική γιορτή, για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό, παίρνοντας παράλληλα για ευλογία ένα μικρό κομμάτι βασιλικού.

Χθες το πρωί στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος στο κήρυγμά του μίλησε για το συμβολισμό του Σταυρού. Ακολούθησε λιτανεία με τον στολισμένο από βασιλικό σταυρό στους δρόμους γύρω από την εκκλησία, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, μαθητών, του ιερού κλήρου,  των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών. Κατά την επιστροφή στο ναό τελέστηκε δέηση και κατά την απόλυση ο κ. Χρυσόστομος μοίρασε σε όλους ένα κλαδί βασιλικού. 

Στην συνέχεια η δημοτική αρχή κέρασε στους προσκεκλημένους στο ξενοδοχείο "Κανελλάκης", όπου ο δήμαρχος Τριφυλίας σε δηλώσεις με έντονο προεκλογικό άρωμα τόνισε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι σε όλους τους συνδημότες μας να είναι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και να έχουν την χάρη του Θεού. Αυτό που είναι ζητούμενο και αυτές τις μέρες και δεν παίρνει αναβολή, είναι ότι χρειάζεται η ανύψωση της πατρίδας και του έθνους ολόκληρου, μιας και αυτή η εμπειρία των τελευταίων μηνών μας έχει φέρει σε τραγικές καταστάσεις. Ουσιαστικά χύθηκε για πλάκα ο μεγάλος κουβάς με το αίμα και τον ιδρώτα των πολιτών, με τα όνειρα που είχε μέσα, με τις ελπίδες των νέων της νέας γενιάς και αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα. Ετσι πιστεύω ότι η χάρη του Θεού και του Σταυρού θα μας φωτίσει να έχουμε καλύτερες επιλογές, οι οποίες θα χαράξουν το μέλλον αυτού του τόπου. Και το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια , δεν υπάρχει καμία άλλη αναβολή. Πρέπει να τελειώσουν οι πλάκες. Πρέπει κάποια στιγμή αυτόν τον τόπο να τον αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ σοβαρά».

Να σημειώσουμε ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο επικεφαλής του συνδυασμού της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Αλευράς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Αδαμάντιος Μητρόπουλος, η διοικητής του ΛΣ Κυπαρισσίας Βασιλική Κάσση, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και αρκετοί από τους υποψήφιους βουλευτές.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER