Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 13:32

Μάκαρης: “Χωρίς την αντιπολίτευση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο”

Γράφτηκε από την

Τη δημοτική αρχή Καλαμάτας επικρίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης, γιατί δεν έχει εκπονήσει το προβλεπόμενο πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο.

Και διαμαρτύρεται που η μείζων μειοψηφία αποκλείστηκε από τη χθεσινή σύσκεψη με την Περιφέρεια στο Δημαρχείο. Σε δήλωσή του ο κ. Μάκαρης σημειώνει:

«Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο -για μια ακόμα φορά- αποκλεισμός της μείζονος μειοψηφίας από τη σύσκεψη για τον προγραμματισμό των έργων του Δήμου Καλαμάτας. Στη συζήτηση αυτή δεν εκλήθη η δημοτική μας παράταξη και ούτε επετράπη η συμμετοχή της. Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν με ευθύνη της δημοτικής αρχής, ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει εκπονήσει ακόμα το προβλεπόμενο πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο για την περίοδο 2014-2019 ως όφειλε να πράξει με τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με την Υ.Α. 41179/23-10-2014 (ΦΕΚ Β 2970 2014) "Περιεχόμενο, δομή πενταετών επιχειρησιακών προγραμμάτων των ΟΤΑ 2014- 2019 (ΑΔΑ Ω2ΛΒΝ-Σ4Α)". Δηλαδή με απλά λόγια χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ο δήμαρχος συσκέπτεται και αποφασίζει "κεκλεισμένων των θυρών", ενώ θεωρεί το Δημοτικό Συμβούλιο ως διακοσμητικό όργανο απλής επικύρωσης των αποφάσεών του.

Η δική μας άποψη για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι διαφορετική.  Πιστεύουμε ότι στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις κρίσιμες αποφάσεις για την πόλη πρέπει να επιδιώκεται η μέγιστη δυνατή σύγκλιση απόψεων, αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων».

Ο κ. Μάκαρης καλεί το δήμαρχο «ειδικά για τα σημαντικά θέματα της πόλης να επιδεικνύει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους πολίτες αποδεχόμενος τη δημόσια διαβούλευση, αλλά και προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις αποδεχόμενος τη συνεργασία για το καλό της πόλης».