Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 20:04

Αυτοδιοικητικοί του Δήμου Καλαμάτας στηρίζουν μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Αυτοδιοικητικοί του Δήμου Καλαμάτας στηρίζουν μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Είναι πασίδηλο ότι η χώρα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της. Μετά από μια επίπονη διαπραγμάτευση, στα όρια της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε καθεστώς πολιτικής και οικονομικής ασφυξίας, αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία -η οποία θα είχε οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της- και καταλήξαμε σε έναν αναγκαίο συμβιβασμό, προφανώς αναντίστοιχο με τη συμφωνία που επιθυμούσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Οικολόγων και ο λαός.

Υπήρξαν και θετικά, όμως, όπως η δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους, η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος και η έναρξη της συζήτησης για αλλαγές στη φυσιογνωμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τις θέσεις αυτές, σε αδρές γραμμές, εκφράζουν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο, με αφορμή την κάθοδο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.

Αυτά όμως αποτελούν παρελθόν. Για το μέλλον, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στον οικονομικό μαρασμό και την ανεργία που πλήττει τη χώρα, πρώτη προτεραιότητα πρέπει να τεθούν τα αντίμετρα για τα κοινωνικά και επαγγελματικά στρώματα που πλήττονται από τα μέτρα.

Απαιτείται:

- Η υποστήριξη των παραγωγικών κοινωνικών δυνάμεων, η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, των αγροτών, των μισθωτών, των συνταξιούχων.

- Η προστασία της εργασίας, η μείωση (και η εξάλειψη) της ανεργίας.

- Η κατεδάφιση του παλιού συστήματος και των παλαιοκομματικών νοοτροπιών, που τόσο ζημίωσαν επί δεκαετίες τη χώρα.

- Η συνέχιση των σχεδιασμών της προηγούμενης κυβέρνησης για δημοκρατικές τομές, με πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

- Η πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους, η επανεκκίνηση της οικονομίας, βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά.

- Η κοινωνική δικαιοσύνη, υπηρετώντας τις αξίες της Αριστεράς.

Υπάρχουν όμως και οι αυτοδιοικητικοί φορείς, στους οποίους μπορεί και πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση για να μπορέσει η χώρα και ο λαός να βοηθηθεί και να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα.

Οι δήμοι δεν είναι εταιρείες κερδοσκοπικού χαρακτήρα, γι' αυτό η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναδειχθεί σε δεύτερο πυλώνα, μετά το κράτος, του διοικητικού και πολιτικού συστήματος της χώρας.

Είναι αδήριτη η ανάγκη για οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, συναρτώντας την με σταθερές σχέσεις εργασίας και ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών των δήμων προς τους πολίτες.

Παράλληλα, το ΕΣΠΑ, ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, πρέπει να αξιοποιηθεί σε έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας, με άξονα τον δημοκρατικό σχεδιασμό.

Προφανώς ο λαός θα αποφασίσει σε ποια ή ποιες πολιτικές δυνάμεις θα εμπιστευτεί την τύχη του, την τύχη της χώρας μας. Εμείς, από την πλευρά μας, ως μετέχοντες στον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, συμφωνούμε με τις κατευθύνσεις του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να ξηλώσει το παλιό και εμπιστευόμαστε τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό, στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, με τη βεβαιότητα ότι θα κάνει όλα όσα πρέπει για να είναι ελπιδοφόρα η επόμενη ημέρα για την πατρίδα μας και το λαό της.

Βεργινάδη Μαρία - αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμάτας, Γεωργακίλας Κωνσταντίνος - δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας, Θεοφιλόπουλος Ιωάννης - δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας, Μπεχράκης Σταμάτης - δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας, Φαββατάς Δημήτρης - δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας, Ζόμπολος Χρήστος - σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Λεβέντη Ναταλία - σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Κουτσουρόπουλος Χαράλαμπος - πρόεδρος Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μικρομάνης, Σκαλαίος Γιώργος - τ. δήμαρχος Θουρίας, Μπασιάκος Παναγιώτης - τ. δήμαρχος Αβίας. 


NEWSLETTER