Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 08:16

Νέα κυκλοφοριακή μελέτη το 2016 ανήγγειλε ο Νίκας

Γράφτηκε από τον

«Νέα κυκλοφοριακή μελέτη θα γίνει το 2016 με την παράδοση στην κυκλοφορία του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της πόλης», επέμεινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Υποστήριξε πως με τον περιφερειακό «όλα τα κυκλοφοριακά δεδομένα θα αλλάξουν» και ανέφερε ότι «δε θα γίνει καμία επικαιροποίηση μελέτης, δεν μπορεί να γίνει, έχει ξεπεραστεί».

Οι απόψεις αυτές του δημάρχου καταγράφηκαν στην απάντησή του στις ερωτήσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη, που ξεκίνησαν από την αμφίδρομη κίνηση της Βασ. Γεωργίου κι έφθασαν μέχρι την ανάγκη επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης. Ο κ. Μάκαρης παρατήρησε ότι η αμφιδρόμηση στη Βασ. Γεωργίου γίνεται χωρίς εισήγηση και συμφωνία από την Τεχνική Υπηρεσία και με ενστάσεις από συγκοινωνιολόγους. Και ρώτησε το δήμαρχο αν θα επικαιροποιήσει την κυκλοφοριακή μελέτη ή θα βαδίσει, βλέποντας και κάνοντας στο κυκλοφοριακό της πόλης.

Ο κ. Νίκας απάντησε ότι «εμείς βαδίζουμε με πρόγραμμα» και για την αμφιδρόμηση ανέφερε πως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Είπε ότι «δεν υπάρχει αντίθετη άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Υπάρχει εισήγηση συγκοινωνιολόγου, που πληρώθηκε γι’ αυτό και την ενέκριναν και το υπουργείο Υποδομών και η αρμόδια τεχνική υπηρεσία στην Πάτρα». Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «έχουν ξοδευτεί 14 εκ. ευρώ για τη Βασ. Γεωργίου, είναι η υπ’ αριθμ. 2 είσοδος της πόλης. Η υπ’ αριθμ. 1 είναι η Αρτέμιδος. Είναι κρίσιμο να έχει αμφίδρομη κίνηση».

Γ.Σ.