Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 15:48

Συνάντηση Αλειφέρη - Κατσίβελα για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση Αλειφέρη - Κατσίβελα για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

Την ξαναδημιουργία της κοινοπραξίας μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Τριφυλίας και Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ώστε να προχωρήσει η διαδικασία σύνταξης μελέτης για το master plan του λιμανιού της Κυπαρισσίας αποφασίστηκε στην χθεσινή συνάντηση-σύσκεψη του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη.

Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση να ξεκινήσει η διαδικασία, η οποία όπως τονίστηκε πρέπει να γίνει από την αρχή, καθώς αυτή που πήγε να ξεκινήσει το 2013, έμεινε στο ξεκίνημά της αφού ο Δήμος Τριφυλίας δεν πήρε απόφαση στο Δημοτικό του Συμβούλιο για υλοποίησή της. 

Οπως μας επισήμανε ο δήμαρχος Τριφυλίας, ο δήμος πλέον θα συμμετέχει ενεργά, καθώς αποτελεί μια από τις προτεραιότητές του. Υπογράμμισε δε πως το 2013 είχε γίνει κοινοπραξία Δήμου – Περιφέρειας – Λιμενικού Ταμείου για προκειμένου να προχωρήσει το master plan και είχε αποφασιστεί οι δύο πρώτοι να συμμετέχουν με 70.000 ευρώ ο καθένας και το Λιμενικό Ταμείο με 10.000 ευρώ.  Από την Περιφέρεια πάρθηκε σχετική απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επίσης το Λιμενικό Ταμείο είχε πάρει απόφαση, αλλά δεν πέρασε ποτέ από το ΔΣ Τριφυλίας και έτσι η όλη διαδικασία έμεινε αδρανής. Τώρα, τόνισε, πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή.

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER