Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 19:34

Επιχειρησιακό σχέδιο για τα μάτια του κόσμου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιχειρησιακό σχέδιο για τα μάτια του κόσμου

Τη σημασία της προχθεσινής σύσκεψης για το νέο ΕΣΠΑ με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, υποβάθμισε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, δίνοντας εξηγήσεις στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη. Επιβεβαίωσε πως ο κ. Τατούλης είπε… ναι σε όλα και μίλησε για επιχειρησιακά σχέδια για τα μάτια του κόσμου.

Ο κ. Μάκαρης επέκρινε το δήμαρχο που απέκλεισε τη μείζονα μειοψηφία από τη σύσκεψη και δήλωσε πως ο δήμος δεν έχει εκπονήσει το προβλεπόμενο πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο. 

Ο κ. Νίκας απάντησε ότι «έχουμε φέρει δύο επιχειρησιακά σχέδια για τα μάτια του κόσμου, χωρίς να ξέρουμε πόσα χρήματα θα πάρουμε. Αυτό το τρίτο σχέδιο που παρουσιάσαμε χθες είναι έτοιμο και θα έρθει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο μεγαλύτερο μέρος είναι επανάληψη των προηγούμενων. Σέβομαι το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης».

Για το πώς αποφασίστηκε η προχθεσινή σύσκεψη ο δήμαρχος ενημέρωσε: «Είπα στον περιφερειάρχη να ανέβω στην Τρίπολη για μια θεσμική συνάντηση. Και μου απάντησε πως θα έρθει αυτός και θα κάνουμε τη συζήτηση εδώ».

Για το σκοπό της συνάντησης εξήγησε ότι «ήθελα πριν φέρω το σχέδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δούμε τι βλέπει ο περιφερειάρχης για το τι μπορεί να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα» και πρόσθεσε: «Ηταν σύσκεψη δημάρχου - περιφερειάρχη με συγκεκριμένα στελέχη και αντιδημάρχους - δημοτικούς συμβούλους που χειρίζονται συγκεκριμένα θέματα. Δεν υπήρχε συνεδρίαση Δημοτικού - Περιφερειακού Συμβουλίου».

Ο κ. Νίκας παραδέχθηκε ότι ο κ. Τατούλης  είπε… σε όλα ναι και κάλεσε τον κ. Μάκαρη να οργανώσει και αυτός μια σύσκεψη στο Δημαρχείο, αν θέλει.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER