Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 20:02

Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος είναι από χθες ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, που είχε θέμα την εκλογή νέου προέδρου.

Το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας ουσιαστικά πλέον καλύπτει μόνο την περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, καθώς τόσο ο Δήμος Καλαμάτας όσο και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος έχουν δημιουργήσει δικά τους Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, κάτι που δεν έπραξε ο Δήμος Τριφυλίας έγκαιρα και πλέον η διαδικασία έχει παγώσει. Ετσι στην δικαιοδοσία του έχει τα λιμάνια Κυπαρισσίας, Μαράθου και Μεθώνης. Για το τελευταίο υπάρχει αίτημα από το Δήμο Πύλου-Νέστορος να μεταφερθεί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του εκεί δήμου.

Πάντως από τις πρώτες κινήσεις που θα γίνουν, όπως μας τόνισε ο νέος πρόεδρος του Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, είναι η έδρα του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας να μεταφερθεί στην Κυπαρισσία, κάτι για το οποίο απαιτείται απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επίσης να φύγει το σαπιοκάραβο από το λιμάνι της Κυπαρισσίας για το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία, αλλά και να γίνουν θέσεις ελλιμενισμού στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και να μπει ένα πρόγραμμα στο συγκεκριμένο λιμάνι.

Κ.Μπ.