Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 20:09

Ετοιμος για τις εκλογές ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ετοιμος για τις εκλογές ο Δήμος Καλαμάτας

Ολα είναι έτοιμα για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο για τα Διοικητικά του Δήμου Καλαμάτας, Θανάση Ηλιόπουλο - ο οποίος εκ μέρους του δήμου έδωσε χθες τις τελευταίες χρήσιμες πληροφορίες, σε συνέντευξη Τύπου στις Διοικητικές Υπηρεσίες. 

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως θα βρίσκονται επί ποδός 197 υπάλληλοι του δήμου και ότι από προχθές έχουν ξεκινήσει οι εντατικές ετοιμασίες. Θα λειτουργήσουν 123 εκλογικά τμήματα, τα οποία έχουν εξοπλιστεί με τις κάλπες ενώ χθες διανεμήθηκαν και οι σάκοι με το υλικό στους δικαστικούς αντιπροσώπους, από τα γραφεία τα οποία βρίσκονται δίπλα στο ναό του Αγίου Νικολάου. 

Η ψηφοφορία της Κυριακής θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όσοι έχουν γεννηθεί από το 1997 και πριν. Για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή δίπλωμα ή διαβατήριο ή ασφαλιστικό βιβλιάριο, για να γίνει η ταυτοποίηση του ονόματός του. 

Στα ψηφοδέλτια δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης. 

Οι εκλογικοί κατάλογοι ενημερώθηκαν για τελευταία φορά στις 30 Ιουνίου του 2015. Οι διπλοεγγεγραμμένοι ψηφίζουν συμπληρώνοντας μια υπεύθυνη δήλωση, και οι ετεροδημότες στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας. Ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι ανοιχτός τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή (σήμερα και αύριο) ώστε να απευθύνονται εκεί οι πολίτες που χρειάζονται διευκρινίσεις. 

Για το πού ψηφίζει κανείς, μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα ypes.gr ή να κοιτάξει στους τοίχους του Δημαρχείου ή σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, όπου είναι αναρτημένοι οι κατάλογοι. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER