Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 13:59

Απάντηση Νίκα για σχολικό τροχονόμο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απάντηση Νίκα για σχολικό τροχονόμο

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας απάντησε με επιστολή στην καταγγελία για την πρόσληψη σχολικής τροχονόμου: Αναλυτικά η απάντηση του κ. Νίκα: “Οι σχολικοί τροχονόμοι προσλαμβάνονται από τριμελή επιτροπή, στην οποία μετέχουν ο διευθυντής του Σχολείου, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και εκπρόσωπος του οικείου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με εισήγηση του διευθυντή του σχολείου. 

Οι σχολικοί τροχονόμοι δε θεωρούνται υπάλληλοι, σύμφωνα με το νόμο, αλλά εθελοντές και λαμβάνουν έξοδα κίνησης.

Η σχολική τροχονόμος στο Ασπρόχωμα υπηρετούσε επί 13 χρόνια και υπέστη ατύχημα στην υπηρεσία (κτυπήθηκε από αυτοκίνητο) το Φεβρουάριο 2014. Εξαιτίας του ατυχήματος, αδυνατούσε να ασκήσει τα καθήκοντά της και αντικαταστάθηκε, για την περίοδο από το Μάρτιο 2014 μέχρι τον Ιούνιο 2015.

Φέτος (σχολική περίοδος 2015 – 2016), ζήτησε να επανέλθει στα καθήκοντά της, ιαθείσα, και επανήλθε -όπως επιβάλλει η δικαιοσύνη και η ηθική- με απόφαση του αρμοδίου οργάνου.

Ασφαλώς, παραμένει το ζήτημα των σχολικών τροχονόμων, οι οποίοι εργάζονται χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλιση και χωρίς κανενός είδους προστασία, αλλά αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων”. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER