Τρίτη, 31 Μαϊος 2011 17:12

Ο Δήμος Ευρώτα για το Νοσοκομείο Μολάων

Γράφτηκε από την

Στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου για την αναδιάταξη των Μονάδων Υγείας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σας είναι ήδη γνωστή η υπ΄ αριθ. 13/14-2-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, με την οποία ομόφωνα σας γνωστοποιούμε τη θέση της Δημοτικής Αρχής, ώστε το Νοσοκομείο Μολάων να παραμείνει Νοσοκομείο, διατηρώντας ταυτόχρονα τη διοικητική του αυτοτέλεια.

Μας ικανοποίησε η ανακοίνωση της Επιτροπής Διαλόγου, ότι το Νοσοκομείο Μολάων θα παραμείνει ως Νοσοκομείο, διότι η αρμόδια επιτροπή με επικεφαλής τον καθηγητή κο Λιαρόπουλο, διαπίστωσε ότι όλα αυτά τα επιχειρήματα που  είχαμε αναπτύξει στο ψήφισμά μας, είναι πραγματικά και ότι το Νοσοκομείο Μολάων προσφέρει ουσιαστικά στην υγεία των δημοτών μας και όχι μόνο, διότι εξυπηρετεί και δημότες από όμορους δήμους, αλλά και τους πολλούς επισκέπτες που έχουμε, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θα θέλαμε όμως να εκθέσουμε τις θέσεις μας αναφορικά με δύο θέματα:

Το πρώτο είναι ο οργανισμός του Νοσοκομείου Μολάων. Σε περίπτωση ενιαίας διοικητικής, ιατρικής, νοσηλευτικής υπηρεσίας υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος, αφενός της κατάργησης κλινικών και αφετέρου της απομάκρυνσης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Εάν γίνει  κινδυνεύουμε με σταδιακή αποδυνάμωση της επιχειρησιακής δυνατότητας του Νοσοκομείου και κατάργησής του στην πράξη.

Το δεύτερο είναι η διοίκηση. Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί ένας κοινός διοικητής και μία ενιαία διοίκηση να είναι αποτελεσματική, έχοντας στην αρμοδιότητά τους τρία νοσοκομεία που βρίσκονται σε απόσταση 150 χλμ.

Θεωρούμε ότι το Νοσοκομείο Μολάων θα πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία του σε όλα τα επίπεδα χωρίς συγχωνεύσεις, με συνεχείς βελτιώσεις ως προς τη λειτουργία του, για να εξυπηρετεί καλύτερα μια τόσο μεγάλη και απομακρυσμένη περιοχή.

Μ’ αυτές τις σκέψεις σας ζητάμε να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή το Νοσοκομείο Μολάων, μιας και μόνο οι χιλιομετρικές αποστάσεις, που χωρίζουν τόσο το Νοσοκομείο Μολάων, όσο και το Κ.Υ. Νεάπολης, που ως γνωστό ανήκει στο Δήμο Μονεμβασίας, είναι πολύ μεγάλες από την έδρα του κύκλου, που είναι η Τρίπολη (Νεάπολη-Τρίπολη 170 χιλ., Μολάοι-Τρίπολη 120 χιλ.).

Είμαστε στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε και πιστεύουμε ότι θα πράξετε ότι καλύτερο για το Νοσοκομείο Μολάων.

Συνημμένα αποστέλλουμε αντίγραφο της αριθ. 13/2011 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με την έκφραση της θέσης της Δημοτικής Αρχής για τη συνένωση του Νοσοκομείου Μολάων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ