Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 13:21

Ορισμός δικηγόρου για ακίνητο στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον

Τον ορισμό δικηγόρου για να γνωμοδοτήσει σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτου στην θέση «Σκουτζέικα» της ΔΕ Γαργαλιάνων, αποφάσισε χθες ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας μετά από σχετική αίτηση κατοίκων της περιοχής.

Μάλιστα όπως τόνισε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου, η απάντηση στην αίτηση σχετικά με το συγκεκριμένο οικόπεδο εκκρεμεί από το 2009 και οι ενδιαφερόμενοι ζητούν να μάθουν αν είναι εντός σχεδίου ή αν καταπατά δημόσιο χώρο. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδρακτάς τόνισε ότι ο Δήμος Γαργαλιάνων από το 1962 είχε αγοράσει ένα οικόπεδο 2.670 τετραγωνικών για να γίνουν σχολεία στην πόλη, τα οποία τελικά έγιναν σε άλλο χώρο και το οικόπεδο έμεινε έτσι. Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν η φράση του για το συγκεκριμένο οικόπεδο ότι σήμερα αγνοείται. 

Ο δήμος -όχι σαν καλλικρατικός- φαίνεται ότι και στο παρελθόν είχε αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρους, αλλά δεν είχε φτάσει ποτέ γνωμάτευση σε αυτόν, ενώ τώρα είχε κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους νέα αίτηση, αφού από το 2009 δεν είχαν πάρει απάντηση.

Από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκε να οριστεί δικηγόρος για αγωγή που έχει γίνει από εργολάβο κατά του Δήμου Τριφυλίας. Οπως τόνισε η κ. Πανουσιοπούλου, "τον Αύγουστο του 2013 με εντολή του δημάρχου Κώστα Κόλλια και του αντιδημάρχου Γιάννη Φιλντίση είχε γίνει προφορική σύμβαση για εργασίες στην ΔΕ Αυλώνας. Δεν έχουν προσκομιστεί τιμολόγια, δεν υπάρχει σύμβαση και ο δήμος δεν μπορεί να πληρώσει ένα τέτοιο ποσό, το οποίο είναι 10.737 ευρώ". 

Ακόμη κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να μην ασκήσει έφεση ο δήμος σε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας με την οποία μειώνει το ενοίκιο σε ενοικιαστή δημοτικού κτηρίου στους Γαργαλιάνους από τα 800 ευρώ στα 450, με ισχύ από 15 Ιανουαρίου 2015. Μειοψήφησε ο κ. Αδρακτάς ψηφίζοντας λευκό και τονίζοντας ότι το μίσθωμα είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα ενοίκια που υπάρχουν στην πλατεία των Γαργαλιάνων. 

Δεν εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το πρακτικό του διαγωνισμού για την προμήθεια πλαστικών κάδων αποκομιδής απορριμμάτων, καθώς η μοναδική έγκυρη προσφορά που δόθηκε κρίθηκε ασύμφορη. Ηταν η δεύτερη φορά που γινόταν ο διαγωνισμός καθώς και στον πρώτο δεν είχαν εγκριθεί τα πρακτικά για τον ίδιο λόγο.

Τι έργο «Ανάπλαση πηγής Βουλιαγμένης» στην ΤΚ Ραπτόπουλου, προϋπολογισμού 11.998, δόθηκε με απευθείας ανάθεση στον Παναγιώτη Παπαευθυμίου ο οποίος έδωσε έκπτωση 22% και αφού δεν υπήρχε άλλη προσφορά από κανένα ενδιαφερόμενο. Εγκρίθηκαν τα πρακτικά του πρόχειρου διαγωνισμού για την δημοτική οδοποιία Κυπαρισσίας όπου το έργο αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Σιώρης με έκπτωση 11,23%.

Κ.Μπ.