Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 16:13

Προσλήψεις στο βιολογικό ζητά το σωματείο της ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από την

Τη στελέχωση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της Καλαμάτας με προσωπικό 13 ατόμων, για να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ζητεί το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του σωματείου κρούει τον κίνδυνο, εκτιμώντας ότι «η 24ωρη λειτουργία του βιολογικού κινδυνεύει. Αν δεν εξοπλιστεί με το απαραίτητο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, ο βιολογικός δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα τις βροχερές ημέρες».

Το σωματείο ζητεί: Για τη λειτουργία 5 άτομα σε τεχνικό προσωπικό ειδικοτήτων που προβλέπονται από τις νέες πλέον τεχνολογικές απαιτήσεις και 5 άτομα βοηθητικό ανάλογο προσωπικό. Και για τη συντήρηση 1 τεχνίτη και 2 βοηθούς.

Το Δ.Σ. του σωματείου επικρίνει τη διοίκηση και τη διεύθυνση της ΔΕΥΑΚ, αναφέροντας: «Η εταιρεία που έχει αναλάβει την αναβάθμιση του βιολογικού, παραδίδει το βιολογικό στο τέλος του μήνα. Παρόλες τις παροτρύνσεις μας, διοίκηση και διεύθυνση κωφεύουν. Δεν φρόντισαν εγκαίρως να στελεχώσουν το βιολογικό με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να εκμεταλλευτούν τους 6 μήνες και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό για να μπορεί να λειτουργήσει τη μονάδα».

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας δηλώνει «καθαρά προς κάθε κατεύθυνση: Να βγάλετε από το μυαλό σας οποιαδήποτε σκέψη για ουσιαστική κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας του βιολογικού».