Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 20:59

Στο Ασπρόχωμα χώρος για τη διαχείριση των απορριμμάτων;

Γράφτηκε από τον

Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες που φέρουν τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης να έχουν βρει έκταση 30 στρεμμάτων στην περιοχή του Ασπροχώματος, η οποία έχει ήδη περιφραχτεί, για την εγκατάσταση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων που θα προκύψει από τον σχετικό διαγωνισμό που “τρέχει” αυτές τις μέρες. Υψηλόβαθμα στελέχη της δημοτικής αρχής Καλαμάτας δεν επιβεβαιώνουν φυσικά κάτι τέτοιο ακόμα, αλλά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν μπορεί και να αποκλειστεί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη ενημερωθεί και ετοιμάζουν αντιδράσεις εφόσον αποδειχτεί ότι υπάρχει θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” Σταμάτης Μπεχράκης, ο οποίος έγινε και ο ίδιος αποδέκτης της συγκεκριμένης πληροφορίας, έσπευσε να ρωτήσει το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα - ο οποίος όπως αναμενόταν το διέψευσε, χωρίς όμως να τον πείσει.
Παράλληλα ο επικεφαλής της “Πρωτοπορίας” Νίκος Φωτέας, που από προχθές είχε ακούσει τη συγκεκριμένη πληροφορία, δήλωσε μιλώντας στην “Ε” ότι βρίσκεται σε εγρήγορση για να ενημερώσει αυτούς που πρέπει, αν όλα αυτά ευσταθούν - χαρακτηρίζοντας ανήθικες τις ενέργειες ορισμένων πίσω από την πλάτη των κατοίκων.