Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 16:32

Σε συνέδριο για «Πράσινες Πόλεις» Μάκαρης και Λυμπεροπούλου

Γράφτηκε από την
Σε συνέδριο για «Πράσινες Πόλεις» Μάκαρης και Λυμπεροπούλου

Στο πανευρωπαϊκό συνέδριο για τις «Πράσινες Πόλεις», που έγινε στο Ελσίνκι το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου, μετείχαν η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου από τον συνδυασμό «Πελοπόννησος Οικολογική» και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο συνέδριο, που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου και ο Μανώλης Μάκαρης ανέπτυξαν τις προοπτικές της βιώσιμης ανάπτυξης στην Πελοπόννησο και την Καλαμάτα αντίστοιχα. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι δύο αυτοδιοικητικοί είχαν συναντήσεις με τη δήμαρχο της Γενεύης Εστέρ Αλντέρ, τις αντιδημάρχους της Βουδαπέστης Ρεμπέκα Σάμπο και του Ελσίνκι Ανι Σινεμάκι και τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, με τους οποίους υπήρξε ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών.

Αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η αειφόρος ανάπτυξη, η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη, καθώς και η ανάγκη ενσωμάτωσης της διαφορετικότητας αλλά και η ανάγκη άμβλυνσης των ανισοτήτων που υπάρχουν μεταξύ των δήμων και περιφερειών της Ευρώπης.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση, αναφέρει επίσης ότι ο Μ. Μάκαρης αναφέρθηκε στις προοπτικές πολιτιστικής ανάπτυξης της Καλαμάτας εν όψει της κατάθεσης της υποψηφιότητάς της για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

 


NEWSLETTER