Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 20:30

Ξεκινά το Σάββατο η ελεγχόμενη στάθμευση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Μεθαύριο Σάββατο ξεκινάει η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης με πληρωμή, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Η ελεγχόμενη αφορά το χώρο ανατολικά της Αγοράς, σε όλο το μήκος του κτηρίου και μέχρι τη συμβολή της οδού Σπάρτης με την εθνική οδό προς Σπάρτη. Το κόστος θα είναι 50 λεπτά την ώρα. Η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει κάθε Σάββατο, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Κάρτες οι οδηγοί μπορούν να προμηθεύονται από το περίπτερο που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αγοράς (περίπου στο μέσον της) και από καταστήματα της ΚΑΚ, τα οποία φέρουν ειδικό σήμα πώλησης καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και από οποιοδήποτε άλλο σημείο πώλησης τέτοιων καρτών στην Καλαμάτα.

Την ελεγχόμενη στάθμευση στην ΚΑΚ ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους της πλειοψηφίας, στις 23 Ιουλίου, σε μια συνεδρίαση με αντιδράσεις από επαγγελματίες και παραγωγούς της Αγοράς. Στο ρεπορτάζ της "Ε" τονιζόταν: "Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δεν δέχθηκε την αναβολή που όλοι οι άλλοι ζητούσαν και τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, προχθές το βράδυ, ψήφισε κατά πλειοψηφία υπέρ της ελεγχόμενης στάθμευσης και στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Η ελεγχόμενη στάθμευση με πληρωμή 50 λεπτά για τη μία ώρα, θα έχει ανοχή μισής ακόμα ώρας, σύμφωνα με την απόφαση, ενώ οριστικοποιήθηκε πως θα ισχύει μόνο το Σάββατο. Στη συνεδρίαση που παρακολούθησαν αρκετοί επαγγελματίες της Αγοράς, δεν έλειψαν η ένταση και οι αντιπαραθέσεις, ενώ χρειάστηκε διακοπή για να γίνει ονομαστική ψηφοφορία". Μάλιστα επισημαινόταν: "Η επαγγελματίας της Αγοράς Μαρία Κουτσούκου παρατήρησε ότι «ο πρόεδρος της ΚΑΚ δεν ήξερε ότι θα συζητείτο το θέμα της Αγοράς στο Δημοτικό Συμβούλιο» και αντιπρότεινε «να γίνει ελεγχόμενη και να ενταχθεί και το νότιο πάρκινγκ, αλλά για περισσότερη, για 1,5 ώρα». Την αντιπρόταση αυτή δέχθηκε ο δήμαρχος και με τις ψήφους της πλειοψηφίας ψηφίστηκαν όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην ΚΑΚ".

Πάντως, στο νότιο πάρκινγκ δεν έχουν τοποθετηθεί πινακίδες και η ελεγχόμενη δεν φαίνεται πως θα ισχύσει εκεί, παρά την απόφαση.

Γ.Σ.