Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 20:25

Προτεραιότητα Νίκα για ένταξη στο ΕΣΠΑ: Ανάπλαση της Ναυαρίνου μεταξύ Φαρών και Ακρίτα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προτεραιότητα Νίκα για ένταξη στο ΕΣΠΑ: Ανάπλαση της Ναυαρίνου μεταξύ Φαρών και Ακρίτα

Το τμήμα της Ναυαρίνου από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα πρόκειται να προταχθεί, να αποτελέσει προτεραιότητα από το Δήμο Καλαμάτας, για ένταξη και χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ.

Αυτό ξεκαθάρισε στην "Ε" ο δήμαρχος Π. Νίκας, με αφορμή την παρουσίαση της μελέτης του αρχιτέκτονα Γιώργου Κυριακόπουλου για το θαλάσσιο πάρκο και την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, νότια της Ναυαρίνου από το "Πανελλήνιο" μέχρι του "Ταμπάκη".

Για το τμήμα από τη Φαρών έως την Ακρίτα, ο δήμαρχος επεσήμανε πως είναι καινούργια μελέτη του δήμου και με τη συμμετοχή του Γ. Κυριακόπουλου. Επιβεβαίωσε ότι προβλέπει τη μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, με μείωση του πλάτους της, όπως έχει γίνει μπροστά από την Ανάσταση, με επέκταση των πεζοδρομίων, ώστε στο νότιο να μεγαλώσει ο χώρος για τους πεζούς και να μετακινηθεί πιο βόρεια ο ποδηλατόδρομος και το βόρειο πεζοδρόμιο να αναπλαστεί. Σε επόμενη φάση θα εξεταστεί και θα προωθηθεί η συνέχιση του έργου και πιο ανατολικά, προς την Ηρώων και την Ανάσταση, σε συνδυασμό με τη διάνοιξη της Βουλγαροκτόνου. Για το πρώτο αυτό τμήμα της Ναυαρίνου, ο κ. Νίκας στάθηκε και στο ξήλωμα των εναερίων καλωδίων της ΔΕΗ που έχουν τα καταστήματα προς τη νότια πλευρά και στην υπογειοποίηση του δικτύου.

Για τη μελέτη Κυριακόπουλου παραδέχθηκε πως ήταν για το τραμ, αλλά παρατήρησε ότι δεν είναι ίδια με του 2002. «Εχουμε συνεχή συνεργασία με τον κ. Κυριακόπουλο, αξιοποιούμε τη μελέτη« ανέφερε ο δήμαρχος. Διευκρίνισε, τέλος, ότι «δεν έχουμε καταλήξει 100% για το θαλάσσιο πάρκο. Αυτό θέλει μάστερ πλαν, το οποίο χρειάζεται επικαιροποίηση, γι’ αυτό δεν μπορεί να προταχθεί».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER