Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 20:33

Η Τριφυλία θα συμμετάσχει στο ενεργειακό σύμφωνο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Τριφυλία θα συμμετάσχει στο ενεργειακό σύμφωνο

Τη συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στο «Σύμφωνο των δημάρχων» που συζητήθηκε προχθές στην Καλαμάτα, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, μετά την ενημέρωση που έγινε από το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος στάθηκε στις προοπτικές που ανοίγει. 

Επίσης ο δήμαρχος ενημερώνοντας το σώμα και για άλλα ζητήματα, ανέφερε ότι αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για τα μονοπάτια της Νέδας σε συνεργασία με το Δήμο Οιχαλίας, καθώς είπε ότι είναι ένα έργο πνοής, που θα δώσει άλλη προοπτική στην περιοχή. 

Ο δήμαρχος απάντησε σε σχετικά ερωτήματα που κατατέθηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα από το δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Μπακούρο, ο οποίος καυτηρίασε και το γεγονός πως είχαν να συζητήσουν 10 θέματα εκτός ημερησίας διάταξης. Για το θέμα μη παραχώρησης μέχρι τώρα γραφείου στην αντιπολίτευση, ο δήμαρχος τόνισε πως σύντομα θα γίνει. Για την μη απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων ανέφερε ότι υπήρχε ένα νομικό ζήτημα και τις επόμενες μέρες υπογράφεται σύμβαση με τον εργολάβο. Για τη μη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στην Κυπαρισσία, είπε ότι άμεσα υλοποιείται, καθώς περίμεναν να περάσει το καλοκαίρι. Για τη στασιμότητα στις εργασίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ανέφερε πως πιέζουν προς Περιφέρεια και όλους τους φορείς ώστε να συνεχιστούν τα έργα. Ενώ για το θέμα των τουριστικών περιπτέρων σε Κυπαρισσία και Αετό επισήμανε πως υπάρχει συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου σε αυτό της Κυπαρισσίας να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος διεκδικεί και την τελευταία σπιθαμή της περιουσίας.

Στην συνέχεια απαντώντας σε ερωτήματα του αντιπροέδρου του σώματος Δημήτρη Κουτσούλη για το θέμα των σκουπιδιών, επανέλαβε ότι απόφασή τους είναι να πάνε στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και η σχετική μελέτη σύντομα θα είναι έτοιμη από τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Οσον αφορά τα έσοδα από το πανηγύρι της Κυπαρισσίας, ο δήμαρχος τόνισε πως θα πάνε για να καλυφθούν οι ανάγκες του δήμου. Υπογράμμισε την αύξηση των δαπανών για την εκτέλεση έργων από ιδίους πόρους που έχει γίνει στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα, που φτάνουν τις 900.000 ευρώ. Οσον αφορά στην ανισότητα των δημοτικών τελών που παρατηρείται μεταξύ των ΔΕ, ο κ. Κατσίβελας τόνισε ότι θα πάνε σε εξισορρόπηση, με μια εξαίρεση για την ΔΕ που θα έχει το εργοστάσιο επεξεργασίας. Στην παρατήρηση του κ. Κουτσούλη ότι θα πρέπει ο δήμος να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Μεσσήνιος κ. Χαρίτσης είναι υπεύθυνος για θέματα ΕΣΠΑ, ο δήμαρχος τόνισε πως για την πραγματοποίηση μελετών έχουν ανοιχτεί και νέοι κωδικοί και άλλοι έχουν ενισχυθεί. Ανάφερε χαρακτηριστικά ότι θα προχωρήσει η μελέτη για το πρώην κτήριο της ΕΤΕ στην Κυπαρισσία και θα γίνουν οι συμπληρωματικές μελέτες για το κτήριο Αντωνόπουλου στην Παλιά Πόλη. Οπως είπε, στόχος είναι κάθε χρόνο να αναδεικνύεται ένα καλντερίμι της Κυπαρισσίας. Επίσης έκανε αναφορά στις μελέτες που χρειάζονται σε μια σειρά από έργα και στον υπόλοιπο δήμο.

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER