Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 07:47

Κατολισθήσεις στην παραλία της Βέργας

Γράφτηκε από τον
Κατολισθήσεις στην παραλία της Βέργας

Την παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας για να προστατευτούν τα σπίτια τους από τον κίνδυνο των κατολισθήσεων και των διαβρώσεων στη βραχώδη παραλιακή ζώνη της Βέργας, ζητούν 17 ιδιοκτήτες.

Με αίτησή τους καλούν το δήμο να προβεί «άμεσα σε αυτοψία στην περιοχή και να λάβετε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, αφενός για την αποκατάσταση της περιοχής και αφετέρου για την αποτροπή του κινδύνου επέκτασης της ζημιάς στις ιδιοκτησίες μας, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα να υποστούν ανεπανόρθωτη ζημιά τα ακίνητά μας».

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «η περιοχή της ακτής που βρίσκεται αμέσως μετά το ξενοδοχείο "Φιλοξένια" και μέχρι το βενζινάδικο ιδιοκτησίας Μέντζα, δηλαδή σε μήκος 700 μέτρων περίπου, έχει υποστεί σημαντικές διαβρώσεις και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ιδιοκτησίες μας και συγκεκριμένα η στατικότητα των επ’ αυτών κτηρίων - κατοικιών, στα οποία μάλιστα κατοικούμε μόνιμα».

Επισημαίνουν ότι «η κατάσταση της περιοχής θα επιδεινωθεί ενόψει του φθινοπώρου και των φθινοπωρινών βροχών και ανέμων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη για την άμεση λήψη μέτρων εκ μέρους σας».

Γ.Σ.


NEWSLETTER