Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 17:07

Υποσχέσεις Νίκα για το Πολυκλαδικό

Γράφτηκε από την
Υποσχέσεις Νίκα για το Πολυκλαδικό

Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του σοβαρού προβλήματος στην ταράτσα του πρώην Πολυκλαδικού της Καλαμάτας, πρόκειται να εκδηλωθεί σήμερα - αύριο από την κυβέρνηση. 

Την απάντηση αυτή έδωσε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας μετά από τη συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο, με μαθητές από το 6ο Λύκειο Καλαμάτας και το 4ο ΕΠΑΛ που στεγάζονται στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού και οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη.

Τα παιδιά εξέφρασαν έντονους προβληματισμούς για την κτηριακή υποδομή του συγκροτήματος και τα προβλήματα που έχει. Ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι το μείζον ζήτημα είναι στο κτήριο του σχολείου τους, το οποίο έχει τεράστια προβλήματα από τότε που κτίστηκε. Και ανέφερε ότι το κυριότερο είναι η διάβρωση της ταράτσας, σε μεγάλη έκταση. Ενημέρωσε ότι το έργο αποκατάστασης αναμένεται να δημοπρατηθεί από την "Κτηριακές Υποδομές ΑΕ" (πρώην ΟΣΚ). Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα είναι αξίας 500.000 έως 700.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος επικοινώνησε με υπουργό, οποίος του απάντησε ότι αύριο θα εκδηλωθεί από πλευράς κυβέρνησης σχετική πρωτοβουλία.

Τέλος, ο κ. Νίκας παρακάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους, διότι βλάπτουν πρώτα απ’ όλα τους εαυτούς τους. 


NEWSLETTER