Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 15:17

Μαθητικός διαγωνισμός τηλεοπτικών σποτ από το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μαθητικός διαγωνισμός τηλεοπτικών σποτ από το Δήμο Καλαμάτας

Μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικών σποτ οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας. Στόχος της προσπάθειας αυτής, όπως επεσήμανε χθες η Παναγιώτα Ντίντα, πρόεδρος της Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου, είναι η αύξηση του μαθητικού τουρισμού και η προβολή της Καλαμάτας.

Η κ. Ντίντα παρατήρησε ότι «ένας τρόπος προκειμένου ο δήμος μας να καταστεί ελκυστικός προορισμός για το μαθητικό τουρισμό, αποτελεί και η πρόσκληση των μαθητών του δήμου μας προς τους συνομήλικούς τους μαθητές, να επισκεφθούν την πόλη και τις κοντινές της περιοχές, προκειμένου να μοιραστούν μαζί τους τις εμπειρίες που βιώνουν, ζώντας σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα». Κι εξήγησε πως «στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας τηλεοπτικών σποτ, για την ανάδειξη της πόλης μας ως τουριστικού προορισμού για τις μαθητικές εκδρομές, διάρκειας 5΄ και 30΄΄ αντίστοιχα».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής, στόχος του διαγωνισμού είναι: Να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του Δήμου Καλαμάτας σε θέματα τουριστικής συνείδησης, (φιλοξενία, ευγενική υποδοχή και διευκόλυνση των εισερχόμενων μαθητών - τουριστών). Να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους, την ιστορία της, τα μνημεία, τους πολιτιστικούς χώρους, το φυσικό πλούτο κ.λπ. μέσω της αναζήτησης και συλλογής στοιχείων για την προβολή της. Να δοθεί μια νέα διάσταση για την προβολή της πόλης μας μέσα από τη νεανική ματιά, τις φρέσκες ιδέες, δίνοντας παράλληλα και την ευκαιρία να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής προβολής.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι μαθητές της Β’ τάξης όλων των λυκείων του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι θα πρέπει να δημιουργήσουν ομάδες εργασίας για το σκοπό αυτό. Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των σποτ θα είναι η 6η Νοεμβρίου.

Τα τρία καλύτερα σποτ θα βραβευθούν με τα χρηματικά έπαθλα των 1.000, 800 και 500 ευρώ αντίστοιχα και θα φιλοξενηθούν σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. Το πρώτο σποτ θα χρησιμοποιηθεί σε καμπάνιες του δήμου για θέματα τουριστικής προβολής και θα διανεμηθεί σε όλα τα λύκεια της επικράτειας.


NEWSLETTER