Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 18:40

39 χορωδίες από 14 χώρες στο φεστιβάλ της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
39 χορωδίες από 14 χώρες στο φεστιβάλ της Καλαμάτας

Τριανταεννέα χορωδίες από 14 χώρες θα λάβουν μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur το διάστημα 14 - 18 Οκτωβρίου 2015. Από τις συμμετοχές αυτές οι 21 χορωδίες είναι Ελληνικές και οι 18 ξένες.

Μεταξύ άλλων, θα μετέχουν 3 χορωδίες από την Κίνα, 2 από τη Ρωσία, 2 από το Ισραήλ, 2 από την Εσθονία, μία από τη Βραζιλία, πολλές χορωδίες από Ευρωπαϊκές χώρες και Καλαματιανές χορωδίες. 

Οι χορωδίες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: Academy Singers, Geboltskirchen, Mjesoviti Kamerni Hor "Srbadija", Bijeljina, Coral Da Unb - Universidade de Brasilia, Bundner Jugendchor, Schiers, Allegri, "Αντηχώ", "Αρμονία", Βυζαντινός Μουσικός Χορός "Χόρευμα", "Καλλιτεχνήματα", Χορωδία Κέρκυρας, Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, Ευρωπαϊκή Χορωδία Μοτσικού Σχολείου Καλαμάτας, Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής "Χορίαμβος", Indonnation, Xορωδία "Μανώλης Καλομοίρης", "Μελίφωνο", Μικτή Νεανική Χορωδία Μουσικού Σχολείου Ιλίου, Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου, "Ορφεύς", Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, Πολυφωνική Παιδική Χορωδία Πάτρας, Πολυφωνική Παιδική Μικτή Χορωδία Πάτρας, Πολυφωνική  Νεανική Χορωδία Πάτρας, Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Eesti Koorijuhtide Naiskoor, Tallinn Secondary Science School Girls's Choir, Neve Tzedek, Tzlilei Kfar Saba, China Sheo Choir, Chorus of Zhejiang Song & Dance Theatre China, The Choir of South China Normal University, Danieli Singers, Ukmerges Kulturos Centro Moteru Vokalinis Ansamblis  "Cantilena", Oslo Vocalis, Tatabanyal Madrigalegyuttes, Chamber Choir "Gloria - St. Petersburg", Solovushka, Ondrasek Czech Youth Choir.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ. με μεγάλη παρέλαση των χορωδιών από το ναό της Υπαπαντής μέχρι την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, με τη συνοδεία πολλών Φιλαρμονικών. Στην Πλατεία θα γίνει εκδήλωση καλωσορίσματος, με μουσικό πρόγραμμα. Στις 9 μ.μ. στην Τέντα θα ξεκινήσει η συναυλία έναρξης. 

Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός, στο Μέγαρο Χορού και στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, πλαισιωμένος από Συναυλίες Φιλίας, στις οποίες θα τραγουδούν Ελληνικές και ξένες χορωδίες, καθώς και από δύο συναυλίες gala, στο Μέγαρο Χορού, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 10 μ.μ και την Παρασκευή 16 του μήνα, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα (οι δύο συναυλίες gala θα έχουν εισιτήριο). Το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, στο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, θα διεξαχθεί το κομμάτι του διαγωνισμού που είναι αφιερωμένο στη θρησκευτική μουσική. Το βράδυ, στις 9 μ.μ, στην Τέντα, θα αρχίσει η τελετή λήξης και βραβεύσεων.     

Στην προετοιμασία του Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών μετέχουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Οι συνοδοί των χορωδιών και το υποστηρικτικό προσωπικό, μεταξύ των οποίων πολλοί εθελοντές και υπάλληλοι του Δήμου οι υπόλοιποι, θα ξεπεράσουν τα 100 άτομα. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER