Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 15:32

Προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω κακοκαιρίας στην Τριφυλία 

Γράφτηκε από τον
Προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω κακοκαιρίας στην Τριφυλία 

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είχαμε στην περιοχή της Τριφυλίας το Σαββατοκύριακο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, με δυνατούς ανέμους, ξαφνικές καταιγίδες και πλήθος από κεραυνούς και αστραπές.

Το σημαντικότερο πρόβλημα δημιουργήθηκε το Σάββατο το πρωί αφήνοντας χωρίς ρεύμα από τις 9 το πρωί όλη την περιοχή της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών για 3 και 3,5 ώρες αντίστοιχα. Η διακοπή προκλήθηκε λόγω βλάβης που υπέστη μεσαία φάση του δικτύου κοντά στη θέση Διπόταμα, στα όρια Κυπαρισσίας - Φιλιατρών από ξαφνικό μπουρίνι που χτύπησε την περιοχή. Και αυτό ενώ η δεύτερη γραμμή που τροφοδοτεί την περιοχή -η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει εναλλακτικά- είχε βγει εκτός λειτουργίας λόγω προγραμματισμένων εργασιών που γίνονταν στον υποσταθμό του Καλού Νερού. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να εντοπίσουν αρχικά τη βλάβη και στη συνέχεια να την αποκαταστήσουν, κάτι που κατάφεραν μετά από 3 ώρες περίπου, οπότε ηλεκτροδοτήθηκε και πάλι όλη η περιοχή.

Τα προβλήματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς το βράδυ του Σαββάτου έντονη καταιγίδα έπληξε την περιοχή της Τριφυλίας με πρωτοφανή πτώση κεραυνών κυρίως από τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα και για μια ώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλές μικρές βλάβες από τα Φιλιατρά μέχρι και τον Αετό, χωρίς όμως να μείνει χωρίς ρεύμα κάποια περιοχή. Την Κυριακή το πρωί έγινε μικρή διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Κυπαρισσίας για να αντιμετωπιστεί μια νέα βλάβη στο δίκτυο λίγο έξω από την πόλη.

Οπως μας επισήμανε ο προϊστάμενος του γραφείου του ΔΕΔΔΗΕ στα Φιλιατρά Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, αυτό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή με τους πολλούς κεραυνούς, είναι ένα πολύ περίεργο και πρωτοφανές φαινόμενο, καθώς για μια ώρα περίπου οι αστραπές ήταν συνεχόμενες. Οπως σημείωσε, το ευτύχημα ήταν πως σημειώθηκαν ψηλά στην ατμόσφαιρα, καθώς αν ήταν σε χαμηλά επίπεδα τότε τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα και άσχημα.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER