Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 15:47

Υποτροφίες σε ξένες γλώσσες και χορό από το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Σαράντα έξι υποτροφίες ξένων γλωσσών και 11 υποτροφίες χορού διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της Επιτροπής Εθελοντισμού, συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά το θεσμό των υποτροφιών, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο δήμο.

Με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες έως την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για τη χορήγηση υποτροφίας με τη μέθοδο της μοριοδότησης.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: Aίτηση του γονέα ή κηδεμόνα. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν έως σήμερα εγγραφεί σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών ή σχολή χορού για το τρέχον έτος. Πιστοποιητικό εγγραφής στο Δημοτολόγιο του Δήμου Καλαμάτας. Εκκαθαριστικό Εφορίας 2015. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Βεβαίωση ότι ο μαθητής είναι γραμμένος στο σχολείο και περσινό απολυτήριο (με τη βαθμολογία). Μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας (εάν υπάρχει). Βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία για περιπτώσεις ΑΜΕΑ.

Διευκρινίζεται ότι κάθε οικογένεια δικαιούται μία υποτροφία. Οι υποτροφίες αφορούν μαθητές που φοιτούν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σε σχολεία της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μαζί με την αίτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τη δήλωση προτιμήσεων εκπαιδευτηρίων, ώστε τα αποτελέσματα να βγουν το γρηγορότερο δυνατό.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο της Επιτροπής Εθελοντισμού 27210 63451 και ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ. ή μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο της Επιτροπής Εθελοντισμού, στον 1ο όροφο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας, οδός Πολυβίου 6.