Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 16:57

Τροποποίηση στον προϋπολογισμό για έργα συντήρησης στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

Τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας για το οικονομικό έτος 2015, αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι τροποποιήσεις αυτές αφορούν την αλλαγή χρηματοδότησης για διάφορα έργα, με το κυριότερο να είναι η προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού συντήρησης δημοτικού φωτισμού Δ.Ε. Αετού -η χρηματοδότηση του οποίου, ύψους 4.000 ευρώ, γίνεται από ιδίους πόρους και όχι από ΣΑΤΑ.

Το ίδιο ισχύει για τη Δ.Ε. Τριπύλης με ποσό 5.000 και για τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας με ποσό 12.000 ευρώ. Η οφειλή για επενδυτικά έργα ύψους 2.000 ευρώ από ιδίους πόρους μεταφέρεται στη ΣΑΤΑ, καθώς και η προμήθεια οικοδομικών υλικών Δ.Ε. Φιλιατρών ύψους 9.000 ευρώ. Αλλαγές στην πηγή χρηματοδότησης γίνονται και για τακτικές αποδοχές έκτακτου προσωπικού πυροπροστασίας, όπως και για τη δεξαμενή πυρόσβεσης Αυλώνας.

Επίσης αποφασίστηκε από το αποθεματικό κεφάλαιο να μεταφερθεί το ποσό των 44.734 ευρώ για την ενίσχυση κωδικών έργων, προμηθειών και εργασιών. Η σημαντικότερη μεταβολή είναι για προμήθεια ελαστικών όπου προστίθεται το ποσό των 19.500 ευρώ, καθώς είναι νέος κωδικός, ενώ νέος κωδικός είναι και η προμήθεια εξοπλισμού γηπέδου Φιλιατρών όπου μπαίνει ποσό 9.500 ευρώ. Και τα δύο αυτά ποσά αφορούν ιδίους πόρους.

Ακόμη μεταφέρθηκε ποσό 25.100 ευρώ επίσης από το αποθεματικό για την ενίσχυση κωδικών δαπανών, όπου η συντριπτική πλειοψηφία πάει στους τόκους υπερημερίας χρήσης, καθώς ενισχύεται με 20.000 ευρώ.  

Κ.Μπ.