Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 18:01

Απαγόρευση στάθμευσης στην πλατεία της Αρσινόης 

Γράφτηκε από την

Απαγορεύει τη στάθμευση στον κεντρικό δρόμο που περνάει από την πλατεία της Αρσινόης ο Δήμος Μεσσήνης, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων.

Θυμίζουμε ότι στις 18 Αυγούστου είχε γίνει μέγα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το χάος που επικρατεί στην πλατεία της Αρσινόης. Οι σύμβουλοι έψαχναν σε ποιον ανήκει η πλατεία, στο Δήμο Μεσσήνης ή στην εκκλησία, για να βρεθεί το ποιος είναι ο υπεύθυνος να βάλει τάξη. Μάλιστα είχαν παρέμβει οι πρόεδροι του χωριού Πέτρος Σγούρος και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσή Σγούρου, για να σταματήσει το κακό με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και την αναρχία με τα τραπεζοκαθίσματα. Περίπου ενάμιση μήνα μετά και ύστερα από αυτοψία μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας βρέθηκε μια λύση. Ο μηχανικός διαπίστωσε ότι τα παρκαρισμένα εμποδίζουν τα τουριστικά λεωφορεία που πάνε στην Αρχαία Μεσσήνη προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Το πρόβλημα εντοπίζεται μέσα στο χωριό σε μήκος 100 μέτρων από την ανατολική πλευρά. Κι επειδή σύμφωνα με την σχετική απόφαση, που ενέκρινε ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο, η αρμοδιότητα για την πινακίδα απαγόρευσης της στάθμευσης αλλά και ο δρόμος εντός του οικισμού είναι αρμοδιότητας του Δήμου Μεσσήνης, εισηγείται: 

Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επί της 24ης επαρχιακής οδού Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, εντός του οικισμού της Αρσινόης, και συγκεκριμένα: από το σπίτι Κ. Γιαννόπουλου έως το πάρκινγκ του καταστήματος "Το τηγανάκι της Χριστίνας" και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μάλιστα θα τοποθετηθεί απαγορευτική πινακίδα στάθμευσης (με ένδειξη αρχής - τέλους) και τεθλασμένης κίτρινης γραμμής. Ειδικά για το ρεύμα προς Αρχαία Μεσσήνη θα τοποθετηθούν επιπλέον και κώνοι. 

Ν.Κ.