Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 14:52

Διευκρινίσεις Μπούχαλη για τις αποδείξεις στα πάρκινγκ 

Γράφτηκε από τον

Διευκρινίσεις για την απόδειξη, το παραστατικό στοιχείο που δίνει ο Δήμος Καλαμάτας, στα πάρκινγκ του Νέδοντα, μας έδωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, με αφορμή την ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της "Αλλαγής" Γιάννη Χριστόπουλου.

Επεσήμανε ότι τα έσοδα από τα πάρκινγκ καταχωρούνται στο διπλογραφικό σύστημα του δήμου κι ενημερώνεται η Εφορία, αλλά ο δήμος απαλλάσσεται από το φόρο ως δημόσιος φορέας.

Χαρακτηριστικά ο Δ. Μπούχαλης μας διευκρίνισε: «Στο τέλος κάθε μέρας το σύστημα του πάρκινγκ βγάζει ένα συγκεντρωτικό κατάλογο με το κάθε αυτοκίνητο και τις εισπράξεις που άφησε. Αυτόν τον κατάλογο παραλαμβάνει ο ταμίας του δήμου και εκδίδει γραμμάτιο είσπραξης με το συνολικό ποσό της ημέρας. Με το γραμμάτιο αυτό ενημερώνεται η Εφορία, το διπλογραφικό σύστημα του δήμου που ελέγχεται από τον ορκωτό και καταχωρείται στα έσοδα του δήμου. Ο Δήμος Καλαμάτας απαλλάσσεται από τη φορολογία εισοδήματος, από την καταβολή φόρου ως δημόσιος φορέας.

Με το νέο σύστημα λειτουργίας του πάρκινγκ που προγραμματίζουμε και θα περιλαμβάνει και ΦΠΑ, ο δήμος θα φορολογείται και θα αποδίδει το ΦΠΑ».

Γ.Σ.