Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 14:52

Διευκρινίσεις Μπούχαλη για τις αποδείξεις στα πάρκινγκ 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διευκρινίσεις Μπούχαλη για τις αποδείξεις στα πάρκινγκ 

Διευκρινίσεις για την απόδειξη, το παραστατικό στοιχείο που δίνει ο Δήμος Καλαμάτας, στα πάρκινγκ του Νέδοντα, μας έδωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, με αφορμή την ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της "Αλλαγής" Γιάννη Χριστόπουλου.

Επεσήμανε ότι τα έσοδα από τα πάρκινγκ καταχωρούνται στο διπλογραφικό σύστημα του δήμου κι ενημερώνεται η Εφορία, αλλά ο δήμος απαλλάσσεται από το φόρο ως δημόσιος φορέας.

Χαρακτηριστικά ο Δ. Μπούχαλης μας διευκρίνισε: «Στο τέλος κάθε μέρας το σύστημα του πάρκινγκ βγάζει ένα συγκεντρωτικό κατάλογο με το κάθε αυτοκίνητο και τις εισπράξεις που άφησε. Αυτόν τον κατάλογο παραλαμβάνει ο ταμίας του δήμου και εκδίδει γραμμάτιο είσπραξης με το συνολικό ποσό της ημέρας. Με το γραμμάτιο αυτό ενημερώνεται η Εφορία, το διπλογραφικό σύστημα του δήμου που ελέγχεται από τον ορκωτό και καταχωρείται στα έσοδα του δήμου. Ο Δήμος Καλαμάτας απαλλάσσεται από τη φορολογία εισοδήματος, από την καταβολή φόρου ως δημόσιος φορέας.

Με το νέο σύστημα λειτουργίας του πάρκινγκ που προγραμματίζουμε και θα περιλαμβάνει και ΦΠΑ, ο δήμος θα φορολογείται και θα αποδίδει το ΦΠΑ».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER