Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 17:03

Βράβευση εθελοντών πυροσβεστών στη Μεσσήνη (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Βράβευση εθελοντών πυροσβεστών στη Μεσσήνη (φωτογραφίες)

Σε 60 φωτιές επενέβη φέτος το καλοκαίρι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μεσσήνης και με τη συμβολή και των εκπαιδευμένων εθελοντών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου κατάφερε να τις σβήσει όλες πριν προλάβουν να επεκταθούν.

Φυσικά, πάντα σε συνεργασία και με το πρόσταγμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, που χθες παρέλαβε το δικό της βραβείο σε σχετική τελετή βράβευσης των εθελοντών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. 

Η τελετή έγινε στο Δημαρχείο της πόλης και βραβείο πήραν όλοι οι εθελοντές ξεχωριστά και το Κλιμάκιο στο σύνολό του, όπως και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας (το παρέλαβε ο υποδιοικητής της, αντιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς) και η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας (το παρέλαβε ο αστυνόμος Β' Νίκος Σινάπης).  

Την τελετή άνοιξε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για τη δουλειά των εθελοντών πυροσβεστών όσο και για την συνεργασία του δήμου με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Περήφανος μάλιστα για το αποτέλεσμα, ο δήμαρχος είπε ότι εργάστηκαν με τέτοιο υποδειγματικό τρόπο που για τα αποτελέσματα «μας ζηλεύουν όλοι». 

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Πετρόπουλος επεσήμανε ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος δεν είχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αφού και οι 60 φωτιές κατασβέστηκαν εν τη γενέσει τους. Είπε ακόμα ότι βοήθησαν και σε 25 φωτιές εκτός Δήμου Μεσσήνης και έκαναν 85 ακόμα μικροεπεμβάσεις σε άλλες πυρκαγιές εντός δήμου. «Ο,τι θεωρείτο ακατόρθωτο ή πολύ δύσκολο, το πετύχαμε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία κερδίζοντας τη μάχη και συμβάλλοντας στην άριστη εικόνα του δήμου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος. 

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση ήρθε από την πλευρά του αντιδημάρχου Κώστα Γεωργακόπουλου, ο οποίος πρότεινε στον υποδιοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας, αντιπύραρχο Δημήτρη Γεωργανά, να εκπαιδευτούν από την Πυροσβεστική οι εθελοντές του Κλιμακίου Πεταλιδίου και για επεμβάσεις σε πλημμυρικά φαινόμενα. Ο υποδιοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας αφού ευχαρίστησε και αυτός για την εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης τόνισε ότι φέτος αποδείχτηκε στην πράξη η σημασία του «η ισχύς εν τη ενώσει».  

Τους εθελοντές βράβευσαν ο δήμαρχος και οι προαναφερόμενοι αντιδήμαρχοι, οι κ. Γεωργανάς και Σινάπης και ο επιπυραγός Θανάσης Κατσαφάδος, υπεύθυνος του Γραφείου Πυρασφάλειας και Επιχειρήσεων Π.Υ. Καλαμάτας, καθώς και ο αντιδήμαρχος Μένιος Αδαμόπουλος.

 

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Τα ονόματα των εθελοντών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου, με τη σειρά που βραβεύτηκαν, είναι: 

Αποστόλης Παναγόπουλος, Στέλιος Αργυρίου, Γρηγόρης Αποστολόπουλος, Θεόφιλος Πάσιος, Κώστας Γιαννακόπουλος, Φώτης Παπαμανωλόπουλος, Γιώργος Φωτεινός, Μιχάλης Νίκας, Παναγιώτης Χρονόπουλος, Αλέξανδρος Πουλόπουλος, Νίκος Αναστασόπουλος (ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο εκ μέρους του Κλιμακίου), Θανάσης Παρασκευόπουλος, Βασίλης Μπούζας, Στάθης Αλεξόπουλος, Αντώνης Λιαράκος, Χαράλαμπος Ρότσος, Χαράλαμπος Καστανάς. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER