Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 16:05

Καραγιάννης: «Δεν πλακοστρώθηκε αυλή»

Γράφτηκε από την

«Σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα πλακόστρωσης αυλών ιδιωτικών χώρων, και όλες οι πλακοστρώσεις έχουν γίνει σε χώρους ελεύθερους και προσβάσιμους στο κοινό. Εφαρμόζεται η εγκεκριμένη μελέτη και τηρείται η φιλοσοφία της μελέτης».

Αυτό επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης, απαντώντας εγγράφως στην καταγγελία του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά, ότι στο έργο  που υλοποιείται σε δρόμους της Αμφειας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, γίνονται εργασίες σε ιδιωτικούς χώρους, σε χώρους ανθρώπων προσκείμενων στη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης απαντά ότι στο έργο ανάπλασης της Αμφειας «η διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων, σύμφωνα με την υπ, αριθμ. 91/2011 μελέτη (αποτελεί επικαιροποίηση παλαιότερης μελέτης του Δήμου Θουρίας) δεν περιορίζεται στους χώρους που παίζουν το ρόλο της κεντρικής πλατείας, αλλά διατρέχει τους δρόμους του κεντρικού πυρήνα του οικισμού. Παράλληλα, οι χώροι που διαμορφώνονται με πέτρα έως τις εισόδους των αυλών των σπιτιών, μαζί με τα πετρόχτιστα καθιστικά - βρύσες εκτείνουν την εικόνα της ανάπλασης και δεν περιορίζονται στη γραμμική εικόνα της επιφάνειας των δρόμων. Ετσι, οι ανωτέρω χώροι έχουν σκοπό να λειτουργήσουν ως χώροι κοινωνικής συνάθροισης των ντόπιων κατοίκων, αναβιώνοντας τις παλιές παραδοσιακές ρούγες ή χώροι ανάπαυσης επισκεπτών, που θα θελήσουν να εξερευνήσουν τον οικισμό μέσα από τις ελκυστικές διαμορφωμένες διαδρομές».

Ο αντιδήμαρχος, σε έγγραφο που υπογράφουν και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Τζαμουράνης και ο επιβλέπων μηχανικός Βασίλης Χρονόπουλος, παρατηρεί πως «σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, εφαρμόζεται η εγκεκριμένη μελέτη και τηρείται η φιλοσοφία της μελέτης, ώστε να διατηρείται και να αναδεικνύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας του οικισμού. Οι παράνομες πρακτικές οικειοποίησης ιδιωτικών χώρων ή εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων εντός ιδιοκτησιών, δεν έχουν θέση στη συνείδηση του δήμου και ουδείς από τη δημοτική αρχή έχει απασχολήσει την υπηρεσία με τέτοιου είδους αιτήματα».