Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 17:13

Φιλιατρά: Στον Κατσίβελα ο Εμπορικός για τις μονοδρομήσεις

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Φιλιατρά: Στον Κατσίβελα ο Εμπορικός για τις μονοδρομήσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα Φιλιατρά από τον Εμπορικό Σύλλογο και επαγγελματίες, για την απόφαση του Τοπικού Συμβούλιου να εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη βάσει παλαιότερης κυκλοφοριακής μελέτης.

Οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν κυρίως με την μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου εισόδου στην πόλη, από το ύψος του Αγίου Νικολάου μέχρι και την πλατεία, με φορά προς την πλατεία.

Χθες το πρωί μέλη του Εμπορικού Συλλόγου μαζί με επαγγελματίες που βρίσκονται στον συγκεκριμένο δρόμο επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης και σε συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαθεοδοσίου και τον πρόεδρο του ΤΣ Παναγιώτη Φαρμάκη εξέφρασαν τις έντονες αντιρρήσεις τους για την εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών. Τόνισαν πως δεν βοηθούν την πόλη και δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες. Επίσης υπογράμμισαν ότι δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να εφαρμοστεί μια κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία καταρχήν έχει συνταχθεί εδώ και μια εξαετία, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών, των φορέων και διαβούλευση μαζί τους. Ακόμη κατέθεσαν αίτηση που πρωτοκολλήθηκε, με την οποία ζητούν την έκτακτη σύγκληση του τοπικού συμβουλίου ώστε να ξανασυζητηθεί το θέμα, να κληθεί ο Εμπορικός Σύλλογος κι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, και μέχρι τότε να μην γίνει καμία μονοδρόμηση στο συγκεκριμένο τμήμα.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο πρόεδρος του ΤΣ τόνισε πως η μονοδρόμηση δεν σημαίνει πλήγμα για τις επιχειρήσεις τη στιγμή που το 90% σχεδόν των επιχειρήσεων της πόλης είναι πάνω σε μονόδρομους. Μονόδρομος, είπε, είναι όλη η πλατεία της πόλης - ενώ ανέφερε πως για το συγκεκριμένο δρόμο, από το ύψος του γυμνασίου μέχρι και την πλατεία, θα γίνει παρέμβαση ώστε να φτιαχτούν νέα πεζοδρόμια αλλά και νέο οδόστρωμα, που θα ομορφύνουν την όψη του.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER