Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 20:21

Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για το ΓΠΣ του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με άγνωστο περιεχόμενο αλλά και προσδοκίες, προτίθεται να καταθέσει σύντομα ο Δήμος Καλαμάτας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση του αντιδημάρχου Διοικητικών Θανάση Ηλιόπουλου, ο Δήμος Καλαμάτας εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης ακύρωσης της απόφασης του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου για το ΓΠΣ, και για το σκοπό αυτό θα ζητηθεί η νομική συνδρομή της δικηγόρου Αθηνών και παρ' Αρείω Πάγω Γεωργίας Λογοθέτη.
Μάλιστα εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου αναμένεται να μεταβούν την Πέμπτη στην Αθήνα και να συναντήσουν την κ. Λογοθέτη, για τη στοιχειοθέτηση της προσφυγής.
Σε ερώτηση για το περιεχόμενο και το πνεύμα της προσφυγής, ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι θα αφορά διαδικαστικές λεπτομέρειες, τις οποίες μπορεί να εξετάσει το ΣτΕ, με προφανή στόχο την ακυρότητα για τυπικούς λόγους. Η προσφυγή θα αφορά επίσης τη Β2 φάση και την εκτός σχεδίου δόμηση, προφανώς για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα.
Η απρόβλεπτη τροπή που μπορεί να δώσει στην υπόθεση του ΓΠΣ η συγκεκριμένη προσφυγή δεν φαίνεται να πτοεί καθόλου το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος δεν αποκλείεται να κάνει και αίτηση προτίμησης, εφόσον η δικάσιμος οριστεί για 2 και πλέον χρόνια αργότερα.