Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 20:36

Χάνει ο Δήμος Μεσσήνης το οικόπεδο της Δάφνης Σημίτη

Γράφτηκε από τον
Χάνει ο Δήμος Μεσσήνης το οικόπεδο της Δάφνης Σημίτη

- Αναζητεί τρόπο να μην ισχύσει η σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου

Σε επόμενη συνεδρίασή της θα αποφασίσει τελικά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης -αφού συνεργαστεί και με την Πολεοδομία Καλαμάτας- αν ο δήμος θα καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας που δικαιώνει τη Δάφνη Σημίτη, σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού, σε προσφυγή της για άρση της απαλλοτρίωσης ακινήτου της από το Πολεοδομικό Σχέδιο. Πάντως, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Μεσσήνης θεωρεί ουσιαστικά άσκοπη μια τέτοια προσπάθεια και εκ προοιμίου καταδικασμένη.
Η επιτροπή κατέληξε στην απόφαση αναβολής, αποδεχόμενη σχετική πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Τζώρτζη. Ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιάννης Αθανασόπουλος παρουσιάζοντας την υπόθεση τόνισε ότι «στην περίπτωση της κ. Σημίτη δεν έχει γίνει τίποτα για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης και δεν είχε ούτε καν εκδοθεί πράξη του νομάρχη Μεσσηνίας γι' αυτήν».
Η άποψη του νομικού συμβούλου ήταν ότι «δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος προσφυγής κατ’ αυτής εκ μέρους του δήμου με αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ, αφού δεν υπάρχει κανένα απολύτως νομικό έρεισμα για κάτι τέτοιο - είναι βέβαιο εκ προοιμίου το αποτέλεσμά της (απόρριψη της αίτησης)». Επιπλέον τόνισε ότι αν δε δικαιωθεί ο δήμος θα επιβαρυνθεί σημαντικά από τα δικαστικά έξοδα.
Τον προβληματισμό του ως προς την εισήγηση ανέπτυξε ο τ. δήμαρχος Κώστας Σπυρόπουλος, δηλώνοντας ότι θα πρέπει ο δήμος να διεκδικήσει το συγκεκριμένο ακίνητο, που έχει οριστεί στο ΓΠΣ ως χώρος πρασίνου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος έκανε λόγο για «επανεπιβολή» της ρυμοτόμησης, έτσι ώστε τουλάχιστον ο δήμος να έχει χρονικό περιθώριο να αναζητήσει λύσεις.


NEWSLETTER