Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 15:49

Σε ιδιώτη τα σκουπίδια του Δήμου Τριφυλίας 

Γράφτηκε από τον
Σε ιδιώτη τα σκουπίδια του Δήμου Τριφυλίας 

Ολοταχώς προς την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών βαδίζει ο Δήμος Τριφυλίας και στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει στα τέλη του μήνα θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση για το θέμα αυτό.

Ηδη στα χέρια του δημάρχου βρίσκεται η σχετική μελέτη που έχει συνταχθεί από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου για το κόστος της αποκομιδής από ιδιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και όπως ήδη έχει αναφέρει ο ίδιος ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το κόστος είναι κάτω του σημερινού που καλείται να δαπανήσει ο δήμος με δικά του μέσα και προσωπικό.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη μελέτη που συντάσσεται από υπηρεσίες του δήμου, καθώς είχε προηγηθεί αυτή του Τμήματος Καθαριότητας και Πρασίνου, που έβγαζε το κόστος της αποκομιδής από ιδιώτη πολύ υψηλότερο από τη σημερινή δαπάνη του δήμου και η οποία είχε απορριφθεί από το δήμαρχο. 

Οπως και να έχει, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία για το δήμο και σίγουρα πέρα από τους υποστηρικτές μιας τέτοιας απόφασης, υπάρχουν και αρκετές αντιρρήσεις.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER