Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 11:47

Ενταση και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ενταση και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης (βίντεο)

Ένταση προκλήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση και να αποχωρήσουν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση, με την έναρξη της συνεδρίασης, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, της διαγραφής από την πλειοψηφούσα παράταξη, του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΗΤ) Αναστάσιου Τσούκα, «για ενέργειες ή παραλείψεις του, που εκθέτουν την παράταξη».

Σημειώνεται ότι ύστερα από δημοσιεύματα, για οικονομικές ατασθαλίες στην ΚΕΔΗΤ, στην αρχή του καλοκαιριού, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης διατάχθηκε διαχειριστικός οικονομικός έλεγχος στην Κοινωφελή Επιχείρηση από ορκωτούς ελεγκτές - λογιστές και αναμένεται το πόρισμά τους.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ, αντέδρασε στην ανακοίνωση της διαγραφής του από την παράταξη, λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί. Αργότερα κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, υποστήριξε ότι του γίνεται πόλεμος εδώ και πολύ καιρό, από την πλευρά του δημάρχου. Επιπλέον ανέφερε ότι χθες το μεσημέρι, δέχτηκε πιέσεις να παραιτηθεί, ενώ άφησε αιχμές για τον δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Παυλή.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή και ζήτησαν εξηγήσεις από τον δήμαρχο, για την καθυστέρηση του διαχειριστικού ελέγχου και το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών - λογιστών.

Προκλήθηκε έντονη συζήτηση, με τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι «βοά η πόλη» και «αν δέχεστε να σας λένε απατεώνες, εμείς δεν δεχόμαστε να λένε ότι σάς καλύπτουμε». Σε υψηλούς τόνους κινήθηκαν και οι αγορεύσεις των υπολοίπων επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, που δήλωσαν αγανακτισμένοι με όσα συμβαίνουν στην ΚΕΔΗΤ και έκαναν λόγο για φαρσοκωμωδία που εκθέτει την πόλη, ενώ στο τέλος αποχώρησαν όλοι διαμαρτυρόμενοι από τη συνεδρίαση, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο δήμαρχος αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και δήλωσε ότι σε περίπου δέκα ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος και το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών - λογιστών θα πάει στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης σημείωσε ότι η ΚΕΔΗΤ είχε εξ' αρχής πρόβλημα λειτουργίας, ενώ τόνισε ότι από τούδε και στο εξής η οικονομική διαχείριση της ΚΕΔΗΤ, θα γίνεται υπό την αυστηρή επίβλεψη της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Τρίπολης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο - φωτογραφία: kalimera-arkadia.gr


NEWSLETTER