Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 16:27

Αιμοδοσία στο Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Την 42η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Σκάλας.
Η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των δημοτών στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, γίνεται εδώ και 21 χρόνια, ενώ στόχο αποτελεί η μύηση όλο και περισσότερων πολιτών,  στο πνεύμα του εθελοντισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι αιμοδότες μας έχουν δώσει, μέχρι τώρα, 3.800 και πλέον φιάλες αίματος, για τις ανάγκες των ασθενών και συγκεκριμένα για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, για τροχαία και λοιπά ατυχήματα, εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, γαστρορραγίες, κατάγματα κι έκτακτες περιστάσεις.
Για τους ανωτέρω λόγους, καλούνται όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 62 χρόνων, να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενισχύοντας την εθελοντική ομάδα αιμοδοτών «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ».
Σημειώνεται ότι, η αιμοληψία θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 8 μμ., ενώ την όλη διαδικασία θα φέρει εις πέρας κινητό συνεργείο του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης, με ειδικευμένο προσωπικό.
Το αίμα δεν αγοράζεται αντίθετα μόνο προσφέρεται, επομένως η πράξη της αιμοδοσίας συνιστά το μεγαλύτερο έργο ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ο Δήμος Ευρώτα συνεχίζει την αξιόλογη πρωτοβουλία, με το σύνθημα: «το αίμα είναι πηγή ζωής - πέντε λεπτά από το χρόνο μας γίνονται το αντίδοτο του θανάτου.
Εξάλλου, ας μην ξεχνούμε…
«Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος…
Υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι»…
Γραφείο Τύπου
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER