Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 19:12

Τρίτο απορριμματοφόρo νοικιάζει ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Ενα ακόμη απορριμματοφόρο, το τρίτο κατά σειρά, θα νοικιάσει ο Δήμος Τριφυλίας για να καλύψει τις ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων στην ΔΕ Γαργαλιάνων.

Η έγκριση της σχετικής δαπάνης (ύψους 6.747 ευρώ για ενός μήνα περίπου, μέχρι να επισκευαστεί το όχημα που έχει πάθει σοβαρή ζημιά στη μηχανή) ψηφίστηκε χθες από την Οικονομική Επιτροπή.

 Από εκεί και πέρα 24.600 ευρώ στοιχίζει σε πρώτη φάση η συμμετοχή του δήμου στο Σύμφωνο των Δημάρχων για την Αύξηση της  Ενεργειακής Απόδοσης και τη Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις περιοχές, προκειμένου -όπως τονίστηκε στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής- να υπάρξει υποστήριξη του δήμου.

Ακόμη εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 6.904 ευρώ για συντήρηση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς που στεγάζει το Ιατρείο του χωριού.

Εξάλλου, για πρώτη φορά, όπως αναφέρθηκε από την πρόεδρο της επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου, ο δήμος στις 3 Νοεμβρίου θα προχωρήσει σε πρόχειρο διαγωνισμό για να προμηθευτεί λάστιχα για τα οχήματα και τα μηχανήματά του, με προϋπολογισμό 17.133 ευρώ.

Η επιτροπή αποφάσισε ακόμη την τροποποίηση του προϋπολογισμού και πιο συγκεκριμένα για τη διαμόρφωση του χώρου όπου θα γίνει το κοινωνικό παντοπωλείο, στο ισόγειο του Δημαρχείου δίπλα από την ΔΕΥΑΤ με ποσό 20 χιλ. ευρώ, όπως και την προμήθεια τηλεφωνικού κέντρου και διαμόρφωση του χώρου του ΑΣΟ στα Φιλιατρά, με ποσό 2,5 χιλ. ευρώ όπου θα μετακομίσει υπηρεσία του Δήμου.

Επίσης ορίστηκαν μια σειρά δικηγόροι για διάφορες υποθέσεις του δήμου στα δικαστήρια - μεταξύ των οποίων, για αγωγή που έχει κάνει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, για οφειλή του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων, για οφειλή από το 2003 για αναλύσεις νερού που ζητά το ποσό των 2.964 ευρώ, όπως και για οφειλή του πρώην Δήμου Φιλιατρών από το 2000 για καθαρισμό του δικτύου αποχέτευσης ζητώντας το ποσό των 6078 ευρώ: υπόθεση που θα εκδικαστεί στις 11 Νοεμβρίου. Αποφασίστηκε να μην ορίσει δικηγόρο σε αγωγή εργολάβου προς το δήμο που ζητά 58 χιλ. ευρώ, αποδεχόμενος ουσιαστικά την οφειλή αυτή.

Τέλος, όπως ανέφερε η πρόεδρος, φέτος ο δήμος θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ 1.751 ευρώ και εγκρίθηκε σχετική δαπάνη, όταν πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν περίπου 100.000. Η σημαντική αυτή μείωση επιτεύχθηκε μετά από τροποποίηση του Ε9 του δήμου που έγινε από πέρυσι γλιτώνοντας και τότε κάποια χρήματα, καθώς πλέον καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ μόνο για τα ακίνητα που μισθώνει.

Κ.Μπ.