Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 19:40

Αίτηση αναστολής του ΓΠΣ Καλαμάτας ζητεί ο Μπρεδήμας

Γράφτηκε από τον
Αίτηση αναστολής του ΓΠΣ Καλαμάτας ζητεί ο Μπρεδήμας

Στα άκρα οδηγεί την υπόθεση του ΓΠΣ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, προσπαθώντας να υπερφαλαγγίσει τη δημοτική αρχή και τον Παναγιώτη Νίκα. Προτείνει να κατατεθεί στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης - γεγονός που πυροδότησε νέα κόντρα του με τον επικεφαλής του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” Σταμάτη Μπεχράκη.
Ολα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία συζητούσε το διορισμό και την αμοιβή της δικηγόρου Αθηνών παρ' Αρείω Πάγω Γεωργίας Λογοθέτη. Σύμφωνα και με την εισήγηση, η κ. Λογοθέτη θα αναλάβει τη σύνταξη της προσφυγής και θα αμειφθεί με 10.000 ευρώ. Αυτό δεν προσέκρουσε σε διαφωνίες. Τα... αίματα όμως άναψαν όταν ο Θόδωρος Μπρεδήμας πρότεινε εκτός από την αίτηση ακύρωσης να κατατεθεί και αίτηση αναστολής προς το ΣτΕ, προκαλώντας την αντίδραση του Σταμάτη Μπεχράκη που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση ως αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής.
Ο κ. Μπεχράκης απευθυνόμενος και προς τον πρόεδρο, αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη, είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο, δήμος να στρέφεται με νομικές κινήσεις εναντίον τον συμφερόντων του. Και άφησε να εννοηθεί ότι η προσφυγή που σχεδιάζεται είναι πολύ πιθανό να μπλοκάρει το ΓΠΣ στο σύνολό του.
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του “Δικτύου” είπε στον κ. Μπρεδήμα: “Δεν περίμενα να σας δω σε ρόλο βοηθού του δημάρχου” - και συνέχισε ενθυμούμενος παλαιότερες δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, για “εκλογική νοθεία”. Μάλιστα αναρωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν κ. Μπρεδήμα να υπερασπίζεστε με τον τρόπο σας το δήμαρχο που τον είχατε καταγγείλει για βία και νοθεία;” προκαλώντας όχι μόνο την οργισμένη αντίδραση των μελών της πλειοψηφίας, αλλά και του Θ. Μπρεδήμα που τον χαρακτήρισε επανειλημμένως “κοινό συκοφάντη”.


NEWSLETTER