Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 08:40

Ελεγχόμενη στάθμευση με κάρτα στη Βασ. Γεωργίου

Γράφτηκε από τον

Ελεγχόμενη στάθμευση με κάρτα στη Βασ. Γεωργίου, από Αριστομένους έως Φαρών, στα σημεία όπου θα επιτρέπεται η στάθμευση, προγραμματίζει η δημοτική αρχή Καλαμάτας.

Τη σχετική ρύθμιση προτείνει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, με εισήγησή της στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδριάζει σήμερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνέρχεται μεθαύριο Πέμπτη.

Η υπηρεσία προτείνει, ακόμα, την προτεραιότητα της Ακρίτα, στην κατεύθυνση από τη Βασ. Γεωργίου προς τα νότια σε σχέση με τη Βασ. Ολγας και την αλλαγή κατεύθυνσης της Αριστοδήμου, στο τμήμα από Βασ. Ολγας έως Βασ. Γεωργίου, με φορά από Νότο προς Βορρά και δεξιά στροφή στη Βασ. Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εισηγείται τις ακόλουθες ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης:

1) Οδός Βασ. Γεωργίου (από Φαρών έως Αριστομένους): Απαγόρευση στάσης - στάθμευσης εκατέρωθεν της διαχωριστικής νησίδας.

2) Οδός Βασ. Γεωργίου (από Φαρών έως Αριστομένους, με κατεύθυνση προς Αριστομένους): α) Κυκλοφορία οχημάτων σε δύο παράλληλες λωρίδες από τη Φαρών έως την Ασκληπιού, ως συνέχεια των δύο λωρίδων (ευθείας κίνησης) της Βασ. Γεωργίου ανατολικά της Φαρών. Αυτό προϋποθέτει την απαγόρευση στάσης - στάθμευσης στο παραπάνω τμήμα της οδού. β) Απαγόρευση στάσης - στάθμευσης από την Ασκληπιού μέχρι και τη διάβαση μπροστά από την πλατεία του ναού Ταξιαρχών, με εξαίρεση τη στάση του αστικού λεωφορείου. Από τη διασταύρωση της οδού Ασκληπιού μέχρι και τη στάση θα τοποθετηθούν ελαστικά κολονάκια πλησίον του κράσπεδου, δίνοντας τη δυνατότητα στο λεωφορείο να σταματά κοντά στο πεζοδρόμιο και να μπορεί όχημα που το ακολουθεί να προσπερνά. γ) Από τη διάβαση μπροστά από την πλατεία του ναού Ταξιαρχών μέχρι την Αριστοδήμου επιτρέπεται η στάση και στάθμευση. δ) Απαγόρευση στάσης - στάθμευσης από την Αριστοδήμου έως την Αριστομένους. Συμπληρωματικά στο τμήμα αυτό θα τοποθετηθούν ελαστικά κολονάκια στο μέσο της Βασ. Γεωργίου, ώστε να υπάρχουν δύο παράλληλες λωρίδες κυκλοφορίας, δίνοντας τη δυνατότητα ταυτόχρονα σε ευθεία κίνηση προς τη Φραντζή και αριστερή στροφή στην Αριστομένους.

3) Οδός Βασ. Γεωργίου (από Αριστομένους έως Φαρών, με κατεύθυνση προς Φαρών): α) Απαγόρευση στάσης - στάθμευσης από την Αριστομένους έως την είσοδο - έξοδο του πεζόδρομου της Ανδρ. Σκιά. β) Από τον πεζόδρομο της Σκιά μέχρι την Ασκληπιού επιτρέπεται η στάση και στάθμευση. γ) Κυκλοφορία οχημάτων σε δύο παράλληλες λωρίδες από την Ασκληπιού (δυτικό τμήμα) έως τη Φαρών, προκειμένου να δημιουργηθεί μία λωρίδα για κίνηση ευθεία στη Βασ. Γεωργίου και μία λωρίδα για κίνηση δεξιά στη Φαρών. Αυτό προϋποθέτει την απαγόρευση στάσης - στάθμευσης στο παραπάνω τμήμα της οδού. δ) Απαγόρευση της δεξιάς στροφής στη Φαρών για μεγάλα οχήματα, λόγω των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της στροφής.

4) Οδός Βασ. Ολγας (από Βύρωνος έως Ακρίτα, με κατεύθυνση προς Ακρίτα): Η Βασ. Ολγας παραχωρεί προτεραιότητα στην Ακρίτα.

5) Οδός Αριστοδήμου (από Βασ. Ολγας έως Βασ. Γεωργίου): Αλλαγή της κατεύθυνσης της Αριστοδήμου στο παραπάνω τμήμα, με δυνατότητα κίνησης των οχημάτων από τη Βασ. Ολγας προς τη Βασ. Γεωργίου.

6) Οδός Ασκληπιού (από Βασ. Ολγας έως Βασ. Γεωργίου): Αλλαγή κατεύθυνσης του ανατολικού κλάδου της οδού, με δυνατότητα κίνησης των οχημάτων από τη Βασ. Γεωργίου προς τη Βασ. Ολγας.

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Στο τμήμα της Βασ. Γεωργίου, από Αριστομένους έως Φαρών και όπου επιτρέπεται σύμφωνα με τα παραπάνω η στάθμευση, προτείνεται η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με κάρτα, όπως αυτή ισχύει και σε άλλα σημεία της πόλης.

Γ.Σ.