Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 20:04

Υποβλήθηκαν 8 προσφορές οικοπέδων για δεματοποιητή στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Συνολικά 8 ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, εμφανίστηκαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Μεσσήνης για να διαθέσουν ιδιόκτητες εκτάσεις τους στο δήμο -προς μίσθωση ή πώληση- προκειμένου να εγκατασταθεί σε μία από αυτές ο δεματοποιητής απορριμμάτων.
Η σχετική διαδικασία για την εξεύρεση χώρου είχε κινηθεί πριν περίπου ένα μήνα από τη δημοτική αρχή Μεσσήνης, η οποία -έχοντας προηγουμένως διασφαλίσει από τον Ενιαίο Σύνδεσμο το δικαίωμα διαχείρισης για την ενότητα των νέων Δήμων Μεσσήνης και Οιχαλίας- αναζήτησε έναν σχετικά «ανώδυνο» τρόπο για να χωροθετήσει τον απολύτως απαραίτητο, δεματοποιητή.
Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, ο προς διάθεση χώρος -στον οποίο θα γίνει και η εναπόθεση των δεματοποιημένων σκουπιδιών- πρέπει να βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Μεσσήνης, να είναι τουλάχιστον 10 στρέμματα, με δυνατότητα πρόσβασης στο οδικό δίκτυο και εξασφάλισης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Επιπλέον πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων από τα όρια αναγνωρισμένων οικισμών, τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια και κοιμητήρια και φυσικά να μην υπάγεται σε χαρακτηρισμένες για τη φυσική καλλονή τους περιοχές.
Πλέον, μετά την υποβολή των προσφορών, η αρμόδια επιτροπή που έχει οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο θα επιλέξει τα κατάλληλα προσφερόμενα ακίνητα και στη συνέχεια θα καλέσει τους ιδιοκτήτες τους να πάρουν μέρος σε μειοδοτική δημοπρασία, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από το δήμαρχο.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η μίσθωση θα είναι 5ετής με δικαίωμα να διακοπεί ωστόσο αν στο μεταξύ προκύψει, είτε δημόσιος χώρος για το δεματοποιητή, είτε ο τρόπος διαχείρισης πάψει να απαιτεί τη λειτουργία δεματοποιητών.