Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 13:40

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Ταΰγετο

Γράφτηκε από τον

Θέματα του Ταϋγέτου έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος. 

Απευθυνόμενος στο δήμαρχο απηύθυνε τα ακόλουθα ερωτήματα: «Είχατε αναφερθεί σε προηγούμενο συμβούλιο στη διάλυση της κοινοπραξίας "Διανομαρχιακός Φορέας Ανάπτυξης Ταϋγέτου". Πότε σκοπεύετε να φέρετε τον απολογισμό του φορέα στο Δ.Σ., όπως και σας ζητήσαμε, επειδή δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ καυστικά σχόλια και υπαινιγμοί για τη λειτουργία του και την ορθή διαχείρισή του; Μήπως γνωρίζετε πώς θα αξιοποιηθεί τελικά το "Τουριστικό" Ταϋγέτου και σε ποια φάση βρίσκονται οι σχετικές προκηρύξεις;».

Στα ερωτήματα που απηύθυνε ο κ. Μιχάλης Αντωνόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα Ταϋγέτου, δόθηκαν οι εξής απαντήσεις από το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα με σχετική ανακοίνωση:

Για το Διανομαρχιακό Φορέα του Ταϋγέτου, ο Δήμαρχος είπε στον ερωτώντα να ρωτήσει τους υπευθύνους του Οργάνου αυτού, διότι το θέμα παρουσιάζεται λες και το Διανομαρχιακό Φορέα – στον οποίον μετείχαν περί τους 20 φορείς, πριν 20 χρόνια – δημιούργησε ο Δήμος Καλαμάτας σήμερα και πρέπει να απολογηθεί ο σημερινός Δήμαρχος.

Οι εκατοντάδες Φορείς αυτού του τύπου κι οι εκατοντάδες Αναπτυξιακές είναι βέβαιο ότι έχουν συμβάλει στη δημιουργία του οικονομικού μας προβλήματος.

Για το Τουριστικό του Ταϋγέτου, ο Δήμαρχος απάντησε ότι απέβη άγονος ο πρώτος διαγωνισμός, σε μερικές ημέρες «βγαίνει στον αέρα» ο δεύτερος, αλλά είναι ευνόητο ότι όσο υπάρχει οικονομική αβεβαιότητα, η προσδοκία επενδύσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει προσπάθεια ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να αξιοποιηθεί από ιδιώτη επενδυτή, κάτι για το οποίο χρειάζεται επένδυση της τάξεως του μισού εκατομμυρίου ευρώ, με σκοπό την υποστήριξη της περιοχής.

Ελπίζουμε ότι ο δεύτερος διαγωνισμός θα έχει αποτέλεσμα.

Γ.Σ.