Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 17:43

Η αντιπολίτευση διεκδικεί γραφείο στο δημαρχείο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Η αντιπολίτευση διεκδικεί γραφείο στο δημαρχείο Τριφυλίας

Αν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας δεν έχει δοθεί γραφείο στην αντιπολίτευση, τότε αυτή δεν θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις, τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος. Ο κ. Ανδρινόπουλος για ακόμη μια φορά έθεσε το συγκεκριμένο αίτημα προς την δημοτική αρχή, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν τόσο καιρό να μην έχουν γραφείο και να συνεδριάζουν σε καφετέριες, αφού δεν έχουν το δικό τους χώρο τον οποίο και δικαιούνται. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων.

Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε πως δεν του έχουν ζητήσει μέχρι τώρα αίθουσα για να συνεδριάζουν. "Μπορείτε να συνεδριάσετε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμη και στο γραφείο μου" είπε, ενώ σε ό,τι αφορά το γραφείο τόνισε πως με την διαρρύθμιση του χώρου που θα γίνει στο Δημαρχείο θα εξασφαλιστεί γραφείο, και αυτό θα γίνει όταν η Τεχνική Υπηρεσία θα έχει ολοκληρώσει τη μελέτη.

Στην ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τρέχοντα θέματα και αναφέρθηκε στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στρέφοντας για ακόμη μια φορά τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί μακριά από το δήμο προσπαθώντας να τον περιθωριοποιήσει. Τόνισε ότι ο δήμος δεν έχει κληθεί ούτε σε μία συνάντηση του νέου διευθυντή του υπουργείου, όμως βρέθηκε μπροστά τους με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσίγγανο, τον πρόεδρο του Καλού Νερού και άλλους πολίτες. Συμπλήρωσε δε πως δεν έχει αλλάξει κάτι από την πλευρά του υπουργείου ούτε όμως και από την δική τους και πως δεν πρόκειται να πάνε με κατεβασμένα χέρια. Ακόμη σημείωσε ότι σε επαφές με τους μελετητές συμφώνησαν να προχωρήσει η μελέτη όλου του αγωγού, ενώ προανήγγειλε και συμπληρωματικές μελέτες για τον αγωγό σε Μαραθούπολή, Φλόκα και Τραγάνα. Επίσης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τις προσπάθειές του για το έργο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού και την πληρωμή των δικαιούχων, όπως και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Παναγιώτη Γυφτάκη για την σημαντική έκπτωση που πέτυχαν στο έργο για τη διαχείριση του βιολογικού Κυπαρισσίας από 132.000 ευρώ σε 59.000. 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER