Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 18:40

Ανενεργές προβλήτες στο λιμάνι της Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την

Τα κατασχεθέντα πλοιάρια που παραμένουν εδώ και πολύ καιρό στο λιμάνι της Καλαμάτας, έχουν οδηγήσει στον εμπορικό αποκλεισμό του και την απώλεια εσόδων.

Αυτό τονίζει σε νέα έγγραφη παρέμβασή του προς τον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρεται ότι «ο δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουν ολοκληρώσει τις ενέργειες που τους αναλογούν και απομένουν μόνο ενέργειες άλλων υπηρεσιών, προκειμένου να απομακρυνθούν τα 4 κατασχεθέντα σκάφη».

Στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα που κοινοποιείται στο δήμαρχο, το διευθυντή του Τελωνείου και το λιμενάρχη Καλαμάτας, μεταξύ άλλων, ο Χ. Βγενής επισημαίνει: «Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε απαντήσει αρνητικά σε αιτήματα ναυτιλιακών πρακτόρων για φόρτωση - εκφόρτωση χύδην φορτίων. Σας ενημερώνουμε ότι οι προβλήτες 1, 2 και 3, οι οποίες είναι πιστοποιημένες για φορτοεκφόρτωση χύδην και επικίνδυνων φορτίων, έχουν καταστεί ανενεργές, λόγω της παρουσίας των κατασχεμένων πλοίων, με αποτέλεσμα τον εμπορικό αποκλεισμό του λιμένα Καλαμάτας. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του λιμένα Καλαμάτας, καθώς και των επαγγελματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε».