Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 14:19

Τριφυλία: Ανησυχία εργαζομένων καθαριότητας για το μέλλον τους

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Ανησυχία εργαζομένων καθαριότητας για το μέλλον τους

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι και στο Δήμο Τριφυλίας κάνοντας συμβολική κατάληψη στα Δημαρχεία Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων και συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου τους.

Στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων και της διαμαρτυρίας τους βρέθηκε η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας που ελήφθη κατά πλειοψηφία, για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν φόβο και αγωνία για το μέλλον τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Από τους εργαζόμενους, η Ζωή Πετροπούλου που είναι και προϊσταμένη στο τμήμα καθαριότητας του δήμου, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνουμε κατάληψη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας που είναι η έδρα του Δήμου Τριφυλίας, αντίστοιχα γίνεται και στους Γαργαλιάνους. Είμαστε κατά των μνημονίων, κατά των μειώσεων των μισθών, κατά του ασφαλιστικού, κατά της κατάργησης των βαρέων και ανθυγιεινών στην καθαριότητα και φυσικά κατά της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου τομέα, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τι αποτελέσματα έχουν οι ιδιωτικοποιήσεις».  

Ο εργαζόμενος στην καθαριότητα Γεώργιος Κωτσάκης, με ειδικότητα ΔΕ 29 οδηγός απορριμματοφόρου, τόνισε: «Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και θέλω να εκφράσω τα συναισθήματα όλων των εργαζομένων που δουλεύουμε στην καθαριότητα. Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι, καθώς ακούγοντας ιδιωτικοποίηση δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε πλέον τις θέσεις μας και μπορεί να έχουμε μια κατάργηση του φορέα που σημαίνει χάνουμε τις δουλειές μας. Οι αιρετοί μάς δήλωσαν πως δεν θα θιγούν τα συμφέροντά μας αλλά δεν μας είπαν με ποιον τρόπο δεν θα θιγούν. Θα ανοίξουν νέες θέσεις στο οργανόγραμμα; Θα αλλάξουν τις ειδικότητές μας; Θα διασφαλίσουν τα βαρέα και ανθυγιεινά; Ανησυχούμε για τις θέσεις μας και δεν μπορούμε να βασιζόμαστε διά λόγου και μόνο. Τα προβλήματα στην κοινωνία είναι τεράστια, όλοι έχουμε υποχρεώσεις, θέλουμε συγκεκριμένα να βγει ένας άνθρωπος και να μας υποδείξει τις θέσεις και το σχέδιο που έχουν οργανώσει για το πού θα πάμε».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER