Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 18:06

Κατσιβέλας για σκουπίδια σε ιδιώτη: “Εξοικονόμηση πόρων και όχι αύξηση δημοτικών τελών” 

Γράφτηκε από τον
Κατσιβέλας για σκουπίδια σε ιδιώτη: “Εξοικονόμηση πόρων και όχι αύξηση δημοτικών τελών” 

"Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί μέχρι τέλους για την επιλογή να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων του δήμου", επισήμανε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με δήλωσή του.

Τόνισε ότι κύριο μέλημά τους είναι η υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους πολίτες και η εξοικονόμηση πόρων, που θα χρειαστούν για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας επισημαίνει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση ενέκρινε την συνεργασία με ιδιωτικό φορέα στον τομέα της καθαριότητας, της αποκομιδής των απορριμμάτων. Κύριο και πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες και αυτό είναι αναφαίρετη υποχρέωση που έχει ο δήμος. Οφείλουμε σε αυτή τη χρονική περίοδο που ζούμε, που οι οικονομικές συνθήκες είναι δυσβάσταχτες, να κοιτάξουμε με πολύ μεγάλη προσοχή το οικονομικό βάρος που αποδίδεται στους πολίτες. Με αυτό το γνώμονα η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί μέχρι τέλους για την επιλογή αυτή. Εχουμε κάνει όλες τις πρέπουσες μελετητικά και νομικά ενέργειες και είναι βέβαιο ότι την υπόθεση αυτή ο Δήμος Τριφυλίας θα την πολεμήσει μέχρι τέλους. 

Από εδώ και στο εξής όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Θα πρέπει σαν κύριο μέλημά μας να είναι το συμφέρον των πολιτών και μόνο. Θα πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις οι οποίες θα απαλύνουν το οικονομικό κόστος αλλά και την ποιοτική απόδοση όλων των ενεργειών του δήμου. Ο δήμος οφείλει να κάνει εξοικονόμηση πόρων γιατί ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο της διαχείρισης των απορριμμάτων που θα χρειαστούν πόροι για την λειτουργία του και δεν θέλει κατ’ ουδένα τρόπο να προσφύγει σε αύξηση δημοτικών τελών». 

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER