Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 19:32

“Κόντρα” για το χλοοτάπητα στο γήπεδο του Κάμπου

Γράφτηκε από την

Την ανακατασκευή του γηπέδου Κάμπου με τοποθέτηση χλοοτάπητα προωθεί και προτάσσει η Δημοτική Αρχή Δυτικής Μάνης.

Για το λόγο αυτό προχώρησε σε τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2015, καταργώντας αρκετά μικρά κυρίως έργα και αντικαθιστώντας τα με την ένταξη του γηπέδου στον Κάμπο, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, από ΣΑΤΑ παλαιότερων ετών και την κατασκευή υδατοδεξαμενής στον Αγιο Νικόλαο, προϋπολογισμού 57.751,73 ευρώ, από πρόγραμμα επενδύσεων - έργων.

Τα πιο μεγάλα έργα που καταργήθηκαν, ήταν: Η συντήρηση δημοτικών κτηρίων, 30.000 ευρώ. Η συντήρηση του δρόμου Πλάτσα - Αγιος Δημήτριος, 20.000 ευρώ. Η συντήρηση Πολιτιστικού Κέντρου Στούπας, 20.000 ευρώ. Η κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην εκκλησία Σωτήρος στην Κάτω Χώρα, 15.000 ευρώ. Η προστασία και στήριξη πρανών στο λιμάνι Καρδαμύλης, 12.700 ευρώ. Τα πιο πολλά από τα καταργηθέντα έργα ήταν προϋπολογισμού 5.000, 6.000 και 6.900 ευρώ. 

Ακόμα, οι μελέτες ωρίμανσης έργων μειώθηκαν από 223.789,88 ευρώ σε 138.439,88 ευρώ.

Η συζήτηση και η έγκριση (με την καταψήφιση από τη μείζονα μειοψηφία) στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης προκάλεσε την αντιπαράθεση του δημάρχου Γιάννη Μαραμπέα με τον επικεφαλής της μείζονος - τέως δήμαρχο Δημήτρη Γιαννημάρα.

Ο κ. Γιαννημάρας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι κατάργηση 30 έργων, 12 χωριά μένουν χωρίς να υλοποιηθεί ούτε ένα ευρώ. Δεν ξέρω αν αυτό είναι νόμιμο ή παράνομο. Μέσα σε αυτά που καταργούνται, υπάρχουν και βασικά έργα που έπρεπε να γίνουν οπωσδήποτε, π.χ. η καθίζηση του δρόμου Πλάτσα - Αγιος Δημήτριος. Το λιμάνι της Καρδαμύλης, όπως κατεβαίνουμε ο δρόμος είναι έτοιμος». Για το γήπεδο του Κάμπου είπε ότι η μελέτη ήταν έτοιμη από τη δική του Δημοτική Αρχή, πως προωθήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κι εντάχθηκε το έργο.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γ. Μαραμπέας ανέφερε ότι «όλα αυτά τα έργα που έχετε στο τεχνικό πρόγραμμα, τα έχετε από το 2011, 2012, 2013 και 2014 και δεν υλοποιήσατε ούτε ένα». Για το γήπεδο του Κάμπου παρατήρησε πως «η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Εχω την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την ένταξη του έργου και δεν έχει καμία σχέση η Περιφέρεια. Θα προσπαθήσω να το δημοπρατήσω το Νοέμβριο και μέχρι το Πάσχα να έχει υλοποιηθεί και την επόμενη σεζόν οι ομάδες θα παίζουν στο δικό τους γήπεδο. Τη μελέτη την έχει κάνει ο κ. Μπασάκος, χωρίς φωτισμό όμως. Ο φωτισμός έγινε τώρα και το γήπεδο θα έχει φυσικό τάπητα».