Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 21:29

Ρυθμίσεις στην Αρτέμιδος για εγκατάσταση φωτιστικών

Γράφτηκε από την

Με προβλήματα στην κυκλοφορία συνεχίστηκαν χθες οι εργασίες αντικατάστασης ιστών και φωτιστικών σωμάτων στην Αρτέμιδος, από το Μέγαρο Χορού μέχρι την οδό Κιλκίς.

Για να γίνουν οι εργασίες με ασφάλεια και να μην υπάρξει κίνδυνος ατυχήματος, είχε απαγορευτεί η στάθμευση και κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια, και η κυκλοφορία στο ρεύμα ανόδου, ενώ στο ρεύμα καθόδου η κυκλοφορία επιτρεπόταν από τη δεξιά λωρίδα. 

Επειδή οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου "Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό" θα συνεχιστούν, ισχύουν και σήμερα οι ίδιες απαγορεύσεις, στο συγκεκριμένο τμήμα.

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου οι εργασίες θα συνεχιστούν στο τμήμα από την οδό Κιλκίς μέχρι το παλιό ΚΤΕΛ (διασταύρωση Αρτέμιδος με Μεσσήνης - Είρας). Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «αν ο καιρός βοηθήσει, το έργο θα αποπερατωθεί στις 25 Νοεμβρίου».

Με το έργο αυτό έχουν γίνει παρεμβάσεις στην Αρτέμιδος από τη διασταύρωση με την Ευαγγελιστρίας μέχρι το Μέγαρο Χορού, όπου εγκαταστάθηκαν 56 κολόνες, ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και στη Νέα Είσοδο, όπου τοποθετήθηκαν 68 κολόνες από τη διασταύρωση προς Διασπορά μέχρι την Αρτέμιδος.

Το έργο προβλέπει φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας, μέχρι το ύψος του 5ου Δημοτικού Σχολείου (Μπενάκη).

Συνιστάται η προσοχή των οδηγών, τόσο την ημέρα κατά την εκτέλεση των εργασιών, όσο και τη νύκτα, διότι η Αρτέμιδος στο κομμάτι από το Μέγαρο Χορού μέχρι την Κιλκίς, σε αυτή τη φάση, δε θα φωτίζεται.

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 279.930 ευρώ και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ανάδοχος είναι ο εργολάβος Νίκος Πετρόγιαννης, με έκπτωση 42%.