Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 20:44

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: «Να μην κατεδαφιστούν κιόσκια πριν την ανάπλαση»

Γράφτηκε από τον

Θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Κυπαρισσίας συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας, με την προσοχή να εστιάζεται στις παρεμβάσεις αναπλάσεων που πρέπει να γίνουν στην αγορά της πόλης και την πλατεία μέσα όμως από μια ολοκληρωμένη μελέτη.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκαν και οι προτάσεις του εμπορικού κόσμου γενικά για την πόλη.

Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβδάλας και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσων Κάντυ Δρούλια, οι οποίοι τόνισαν σχετικά με την πλατεία ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προχωρήσει η δημοτική αρχή σε γκρεμίσματα σε κιόσκια καταστημάτων αν δεν έχει υπάρξει προηγουμένως μελέτη αλλά και εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ανάπλασή της. 

Από εκεί και πέρα ζητήθηκαν να γίνουν έργα για τον ηλεκτροφωτισμό στον παραλιακό δρόμο της πόλης και στο λιμάνι, να ληφθούν μέτρα για το κυκλοφοριακό και να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης, οι οποίες λείπουν από πολλά σημεία. Επίσης να γίνουν ασφαλτοστρώσεις δρόμων καθώς σε πολλά σημεία η κατάσταση είναι απελπιστική με το οδόστρωμα γεμάτο λακκούβες. Σε ό,τι αφορά τις άδειες πεζοδρομίων με τα τέλη και τα δημοτικά τέλη, να υπάρξει μείωση όπως και σε άλλες Δ.Ε. που πληρώνουν ακριβά ώστε να υπάρχει ενιαία τιμολόγηση. Ενόψει των εορτών ζήτησαν να υπάρξει χριστουγεννιάτικος φωτισμός και στολισμός ώστε να δημιουργηθεί εορταστικό κλίμα στην πόλη. Τέλος μετέφεραν τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν από αρκετούς γονείς για την μετεγκατάσταση της Δημοτικής Φιλαρμονικής από το χώρο του Δημαρχείου που είναι μέσα στην πόλη, στα Μυρέικα που βρίσκονται έξω από την Κυπαρισσία.

Κ.Μπ.