Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 17:15

Μειοδότης για απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Τριφυλίας θα ξεκινήσουν να μαζεύονται, καθώς ο δήμος με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε ανάθεση της εργασίας επιλέγοντας την οικονομικά πιο συμφέρουσα πρόταση.

Τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα είναι πολλά και αρκετά από αυτά βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής, προκαλώντας προβλήματα ενώ έχουν γίνει και μικρές εστίες μόλυνσης. Η ανάγκη απομάκρυνσής τους έχει επισημανθεί πολλάκις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμος προχώρησε στην ανάθεση του έργου καθώς δεν διαθέτει ειδικό αδειοδοτημένο χώρο αποθήκευσης και έτσι αναγκαστικά θα πρέπει να συνεργαστεί με ιδιώτες οι οποίοι έχουν την απαιτούμενη άδεια περισυλλογής OTKZ (οχήματα τέλους κύκλου ζωής). 

Κατατέθηκαν από 3 αδειοδοτημένες εταιρείες προσφορές της τάξεως των 10, των 80 και των 100 ευρώ ανά όχημα προς το δήμο, και ομόφωνα από το συμβούλιο επιλέχτηκε η εταιρεία "Σταύρος Ζησιμάτος και ΣΙΑ ΟΕ Ανακύκλωση Αρκαδίας" που έκανε την υψηλότερη προσφορά των 100 ευρώ ανά όχημα.

Κ.Μπ.