Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 19:15

Δεν «λιβανίζει» κανέναν λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Από το Δήμο Καλαμάτας έφθασε στην "Ε" με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο η ακόλουθη επιστολή:

Κύριε Διευθυντά,

Εκ μέρους του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, σας αποστέλλω την εξής απάντηση σχετικά με το δημοσίευμα της «Ελευθερίας» στην έκδοση της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2015, με τίτλο «Ο Νίκας «λιβάνιζε» τον Αδωνι και αυτός το Σαμαρά»:

Ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν τα πάει καλά με το «λιβάνισμα», δεν του αρέσει να τον «λιβανίζουν», ούτε «λιβανίζει» κανέναν και το έχει αποδείξει.

Επίσης, υποδέχεται κάθε υποψήφιο για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, όπως πράττει και για υποψηφίους των βουλευτικών εκλογών και εν γένει για πολιτικούς, ανεξάρτητα από ιδεολογικό χώρο.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός, ευεργέτησε την Καλαμάτα και ήταν θέμα δικαιοσύνης και ηθικής τάξεως να αναφερθεί ο δήμαρχος στις καλές υπηρεσίες του κ. Γεωργιάδη προς τον τόπο μας.

Ο κ. Γεωργιάδης, ως υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Εμπορική Ναυτιλία προέβη σε άρση του cabotage, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η έλευση στο λιμένα Καλαμάτας κρουαζιεροπλοίων, οι επιβάτες των οποίων τόσο τονώνουν την τοπική οικονομία και μας διαφημίζουν στις πατρίδες τους.

Με απόφασή του, το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας πέρασε στο Δήμο. Ικανοποιήθηκε, με τον τρόπο αυτό, ένα αίτημα που έθεταν οι δήμαρχοι Καλαμάτας ήδη από την εποχή του αειμνήστου Κώστα Κουτουμάνου, ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης και να αναβαθμισθεί το παραθαλάσσιο μέτωπο.

Επίσης, ως υπουργός Υγείας παρεχώρησε στο Δήμο Καλαμάτας το κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, προκειμένου το συγκρότημα του νέου Δημαρχείου να πλαισιωθεί με Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας, που θα έχει ολοήμερη λειτουργία.

Δεν έπρεπε να ειπωθούν αυτές οι αλήθειες; Πρόκειται για λιβάνισμα;

Ο Αδωνις Γεωργιάδης υπήρξε αποτελεσματικός υπουργός και ο δήμαρχος Καλαμάτας αυτό ανέφερε και τίποτε άλλο.

 

Κώστας Κοντοθανάσης

Γραφείο Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Δήμου Καλαμάτας

Σ.Σ.: Πείτε στο δήμαρχο της Καλαμάτας ότι το… λιβάνισμα είναι σχετικό. Αλλος αισθάνεται ότι δεν… λιβανίζει, έχοντάς το κάνει καθημερινή τακτική και άλλος το μυρίζει… το λιβάνι μια ώρα δρόμο. Ετσι και προχθές. Η δική μας μύτη μύρισε… μοσχολίβανο. Ισως να κάνουμε λάθος στην ποιότητα. Πάντως… λιβάνι… μύριζε από μακριά. Δεν αφαιρούμε βέβαια από κανέναν το δικαίωμα να… λιβανίζει όποιον κατά περίπτωση επιθυμεί. Ούτε όμως είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε την οσμή μας για οποιαδήποτε σκοπιμότητα.