Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 18:23

Εργασίες ανέγερσης βρεφονηπιακού στην Πύλο 

Γράφτηκε από την
Εργασίες ανέγερσης βρεφονηπιακού στην Πύλο 

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του κτηρίου Βρεφονηπιακού Σταθμού Πύλου, με προϋπολογισμό 1.374.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Πύλου - Νέστορος, οι κτηριακές εγκαταστάσεις του σταθμού θα είναι συνολικής επιφάνειας 791,40 τ.μ. και βρίσκονται πλησίον των Δημοτικών Σχολείων της Πύλου. Το κτήριο διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα με ξεχωριστές εισόδους και θα διαθέτει διακριτό βρεφικό και νηπιακό τμήμα. Στο σταθμό θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας νηπίων με αναπηρία, δεδομένων όλων των απαραίτητων προδιαγραφών που έχουν ληφθεί υπόψη. Επιπλέον, ο περιβάλλων χώρος του κτηρίου πρόκειται να διαμορφωθεί έτσι, ώστε να εξυπηρετεί όλες τις λειτουργίες παιχνιδιού και διαλείμματος των νηπίων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς και του κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρης δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα στο δήμο, διότι αφορά τα παιδιά. Η ανέγερση ενός σταθμού υπερσύγχρονων τεχνικών προδιαγραφών στο Δήμο Πύλου - Νέστορος είναι γεγονός».


NEWSLETTER