Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 16:25

Ψεκασμοί στα πεύκα για καταπολέμηση της κάμπιας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ψεκασμοί στα πεύκα για καταπολέμηση της κάμπιας (βίντεο)

Τις κάμπιες στα πεύκα της πόλης καταπολεμάει αυτή την περίοδο ο Δήμος Καλαμάτας. Χθες το πρωί συνεργείο του δήμου ψέκαζε τα πεύκα στην οδό Νέδοντος, δίπλα στο ποτάμι, απέναντι από τη ΔΕΗ. 

Η εικόνα προκαλούσε αίσθηση, γιατί τα δύο μέλη του συνεργείου είχαν λάβει όλες τις προφυλάξεις που επιβάλλει η πιστοποίηση και ήταν ντυμένοι σαν αστροναύτες.

«Είναι η κατάλληλη εποχή για την καταπολέμηση, καθώς τώρα οι κάμπιες βρίσκονται από το 1ο προς το 2ο στάδιο της προνύμφης», επεσήμανε στην "Ε" ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Γιάννης Λιοντήρης. Εξήγησε ότι «στόχος είναι να μην ενηλικιωθούν, να μην ολοκληρώσουν τον κύκλο τους. Κάνουν φωλιές και προκαλούν αλλεργίες το Μάρτιο». Μας ενημέρωσε ότι «η καταπολέμηση γίνεται με βιολογικό σκεύασμα (βάκιλο Θουριγγίας)» και σημείωσε: «Δεν έχει καμία επίπτωση στον άνθρωπο, στο φυσικό περιβάλλον. Δεν είναι δηλητήριο, ούτε ερεθιστικό. Ο νόμος επιβάλλει την πιστοποίηση στους κηπουρούς μας. Πρέπει να έχουν αυτή τη στολή, είναι τα βασικά μέτρα ασφαλείας».

Ο διευθυντής μας πληροφόρησε ότι θα συνεχίσουν τους ψεκασμούς στους υπόλοιπους πευκώνες της πόλης και στα σχολεία, που υπάρχουν πεύκα.

Επίσης, ο Γ. Λιοντήρης μας είπε ότι «τον Ιούνιο γίνεται η καταπολέμηση του εντόμου marchalina hellenica. Είναι η βαμβακάδα που κάνει ζημιά στα πεύκα».

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # ημίμετρα 12-11-2015 18:18
"Χθες το πρωί συνεργείο του δήμου ψέκαζε τα .."
Ο βάκιλος θουριγίας είναι η πιο διαδεδομένη βιολογική μέθοδος καταπολέμησης της κάμπιας
του πεύκου.Ψεκάζετα ι όλη η κόμη του πεύκου αργά το σούρουπο ώστε όταν οι νεαρές προνύμφες βγουν το βράδυ για να τραφούν, να καταπιούν την τοξίνη του βακίλου και σε βάθος χρόνου να πεθάνουν.
Πλεονεκτήματα :ευκολία εφαρμογής,υψηλή αποτελεσματικότ ητα που μπορεί να ξεπεράσει το 90% στις νεοεκκολαπτόμεν ες προνύμφες.
Μειονεκτήματα : απαιτείται χρονισμός ακριβείας ώστε οι εφαρμογές να γίνουν όταν έχει εκκολαφθεί άνω του 90% των αυγών. Εφαρμογές νωρίτερα ή αργότερα έχουν χαμηλή αποτελεσματικότ ητα για αυτό και συνίστανται 2-3 ψεκασμοί κάθε χρόνο ανά ένα μήνα από τις 15 Οκτωμβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.Οι ανεπτυγμένες προνύμφες ξεφεύγουν της δράσης του.Συμπέρασμα:
ΑΡΓΑ ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ και όχι το πρωϊ ! και 2-3 ψεκασμοί ανά μήνα από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου και όχι όποτε και όσες φορες (δηλ. μία) μας καπνίσει.Αν ο δήμος δεν διαθέτει χρήματα,
μην ασχολείσθε καθόλου με τις κάμπιες,γιατί με τα ημίμερτρα τις κάνετε ανθεκτικές στα μέσα καταπολέμησης και σας βγάζουν κοροϊδευτικά την .. γλώσσα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER